Hittade min gamla Kallkök-pärm...
Ja herregud va mycke roligt vi hade i tvåan på gymnasiet, under lektionerna i Kallkök. *haha*
Hittade massa goda recept, några mindre goda oxå faktiskt.. å kan nästan säga att jag kommer ihåg alla lektioner mer eller mindre!
Vi hade bjudningar å fester å så. allt vi gjorde åt vi upp eller sålde
Här bjussar jag på ett jättegott recept på glass:
Rårörd apelsinglass
2 äggulor
3/4dl florsocker
3/4dl koncentrerad apelsinjuice
2dl grädde
Gör så här:
Vispa äggulorna med florsockret av bara den
Ta i apelsinjuicen
Ta i den vispade grädden
Ta massan i en stor vid bunke och ställ in den i frysen. Ta ut den och rör då och då.
(bör med fördel göras i tid)
Här kommer en annan glass
Sjuden glass
3 äggulor
3dl grädde (1½dl mjölk, 1½dl grädde går oxå bra)
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
2dl vispgrädde som vispas till skum
Gör så här:
Blanda gulor, grädde och florsocker
Sjud detta till en tjock kräm
Kyl ner snabbt
Stoppa in i frysen ett tag (halvfrusen)
Ta ut den och rör om.
Ta i den vispade grädden + vaniljsockret
Stoppa in i frysen igen
Rör igen- slå upp i den form du önskar
Det blir lite ut å in i frysen på båda glassarna, men ack så goda glassar det är!!!
Ja det var väl allt just nu..........
Hittade massa goda recept, några mindre goda oxå faktiskt.. å kan nästan säga att jag kommer ihåg alla lektioner mer eller mindre!
Vi hade bjudningar å fester å så. allt vi gjorde åt vi upp eller sålde
Här bjussar jag på ett jättegott recept på glass:
Rårörd apelsinglass
2 äggulor
3/4dl florsocker
3/4dl koncentrerad apelsinjuice
2dl grädde
Gör så här:
Vispa äggulorna med florsockret av bara den
Ta i apelsinjuicen
Ta i den vispade grädden
Ta massan i en stor vid bunke och ställ in den i frysen. Ta ut den och rör då och då.
(bör med fördel göras i tid)
Här kommer en annan glass
Sjuden glass
3 äggulor
3dl grädde (1½dl mjölk, 1½dl grädde går oxå bra)
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
2dl vispgrädde som vispas till skum
Gör så här:
Blanda gulor, grädde och florsocker
Sjud detta till en tjock kräm
Kyl ner snabbt
Stoppa in i frysen ett tag (halvfrusen)
Ta ut den och rör om.
Ta i den vispade grädden + vaniljsockret
Stoppa in i frysen igen
Rör igen- slå upp i den form du önskar
Det blir lite ut å in i frysen på båda glassarna, men ack så goda glassar det är!!!
Ja det var väl allt just nu..........
Kommentarer
Trackback