Barnmorskebesök

Var igår till barnmorskan, Lars som slutar tidigt på fredagar följde oxå med, han har inte varit med å hört lilla hjärtat slå tidigare, så jag tror han uppskattade det!

Alla prover var bra, blodvärdet högre än sist men lägre än från början, men jag behöver inte äta dubbla vitaminer iaf, vilket känns bra. vågen visade upp 8hg på 3veckor, (hade då som vanligt inte fått gå på toa på flera dar, så det var väl det som vägde)
När Malin kände på magen, och lyssnade med sin tratt sa hon att -Nä jag tror bestämt att h*n fortfarande sitter upp.... eftersom hon inte hörde några fosterljud söder om min navel, endast norr om. Skulle bebis ha vänt sig skulle ljuden höras neråt oxå, men med doptonen hörs det ju hur än bebisen ligger. Hon klämde å hon hade sig, å rätt ont gjorde det! hon ville för att vara säker göra en nedre bedömning. Helt plöstligt blev jag jätteobekväm så Lars fick sitta bakom ett draperi.... egentligen helt onödigt för han lär väl ska stå rakt framför mig sen när bebisen kommer ut, å då lär det förmodligen se värre ut än vad det gjorde igår. hur som helst så konstaterade Malin att bebisen sitter i min mage och därmed skrev hon remiss in till specialistmödravården (antar jag) för tid för vändningsförsök till veckan. Lars måste med sa hon ifall det blir så att bebisen ändrar sig å vill komma ut istället. Vilket jag hoppas att den inte vill, vill gärna att det blir nytt år först. (stackars barn att fylla år så sent på året) Men samtidigt skulle det ju såklart vara helt underbart om h*n ville komma nu!

Jag hoppas iaf att bebisen antingen är vänd av sig själv eller att vändningen funkar och den håller sig i det läget, för föda i säte vill jag helst inte, annars blir det väl ett planerat kejsarsnitt!

magmåttet, om det följer kurvan (vilket jag inte gör) skulle denna vecka ligga på 35, mitt låg på 39. Men det berodde helt på att bebisen sitter, annars skulle måttet bli mindre om huvudet sjunkit ner i bäckenet! Ni kan alltså tro att jag ser höggravid ut, trots att det är 1månad kvar (-1dag)

Kommentarer
Postat av: Carina

Håller tummarna att vändningen fungerar o att bebisen vill vara kvar tills nästa år...:)

2009-12-12 @ 15:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback