IKEA

Det är för skoj med IKEA, å helt klart ska man åka en vardag, när det inte är så mycket folk! Har handlat på mig lite saker till bebis!! *för intresserade*
10st handdukar, att lägga på skötbordet 50kr
Sängkläder: Vitaminer Rand och Trumma 198kr
Täcke och kudde: Len 118kr
2-pack Lakan 79kr
10st Tvättlappar: Krama 29kr 
2-pack klädsel till skötbädd: Gullunge 59kr
Tänkte köpa en badbalja och även en skötbädd, men skötbädden hittade jag inte, å nåt ska man ju ha att önska sig i "present" oxå.
På Barnens Hus hämtade jag ut min gratis Baby Basic Box från Pampers samt köpte ett babygym från Fischer Price för 149kr.

Sen är jag en Rustaknarkare, å naturligtvis hittade jag massa roligt där med, köpte en 7-armad ljusstake

med passande manchetter till. 183,50:- totalt
Och en jättesöt gardinkappa till köket (den ljusa) 79kr st

fast den ser annorlunda ut på bilden än i verkligheten tycker jag, dock måste jag ju köpa en till eftersom jag har ett fönster till i köket, men den gardinen måste jag dela på eftersom fönstret är halva storleken av det andra fönstret.

blir nog en rustasväng till på fredag eftersom vi måste in till stan då!

Nu ska jag kika på tävä.... snart är det ju arga snickaren vet ni!!!

halsbränna!

Åh vad jag är trött på denna förbannade halsbränna, hur mycket hår har våran bebis egentligen? Mamma led oxå av halsbränna iaf när hon väntade Tobias, å ja, det ligger varulvsbehåring i släkten de e väl därför kan jag tro. För intresserade kan jag berätta att mina bröder inte bara är håriga, dom har nästan päls på benen, lillebror brukar härma Borat å visa röven, även den e skapligt lurvig! Själv har jag dessvärre oxå rätt mycket hår överallt, mest på skallen då såklart!
Vi får iaf hoppas att det ger sig snart. är just nu högkonsument av bikarbonat!

Tog influensasprutan i tisdags, kändes ingenting. Däremot gjorde det ont i armen i 2 dar. blev lite nojig å tyckte att bebisen rörde sig mindre än vanligt, men igår när jag var till BM så var det samma fart som vanligt, så nu är jag lugn, h*n rör sig dessutom mera som förut nu igen, när jag är lugnare!

räknar ner tills jag får gå på HP.... bara 19 dagar kvar sen är man friiiii!


Vecka 29

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 20 okt 2009.
Din graviditet startade Tis 7 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen:
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Svininfluensa

Om en liten stund (är hemma på lunch nu) ska jag å gubben iväg å vaccinera oss. Själv är jag inte de minsta stickrädd, dock ska det bli intressant att se hur det går för Lars, eftersom han i stort sett mordhotade sköterskan som gav honom en allergispruta för nå år sen. hahaha! Fast det klart, är man nålrädd så är man. Gruvar mig nästan mer för efterverkningarna av sprutan. man kan ju faktiskt bli klen av den. då är det tur att det finns Alvedon.

I morron ska jag på föräldrautbildning, ska bli roligt, hoppas jag. Lars ska tydligen inte följa med eftersom det inte passar honom, i hans arbetstider. Gör det väl egentligen inte för mig heller, men det man inte berättar lider ingen av. *skoj* Ska bli intressant att se vad de e för folk i kommunen som är gravida. Vet ju om några, men säkerligen långtifrån alla! Jag vet ju att en av dom är beräknad till 7/1. får se vem som föder först. hoppas jag!!! (dock är bebis inte välkommen före årsskiftet helst)

ny favoritmat

eller favoritmat var kanske att ta i, men jag har nu funnit ut att Paltbröd, fläsk å vitsås är redigt gott!

Det ska jag göra idag!

Tjockis!

Ska man tåla att folk säger -Hej tjockis, bara för att man är gravid? är det nån jäkla lag på att folk ska säga så åt en nu eller? Är det även självklart att alla får klappa en på magen bara för att man är gravid? nästa gång någon klappar på min mage ska jag klappa tillbaka på dennes mage!! Min mage är min, inte någon allmän egendom!

Jag har en önskan om att alla som ingår i min nära familj ska vaccinera sig mot den nya influensan. Massa folk tycker att jag är larvig som vill det. Det tycker inte jag. Själv ska jag gå till veckan å vaccinera mig. jag och 289 st andra i kommunen, eftersom vi bara fick/får 290 doser totalt den här gången, och jag tillhör både riskgruppen och personalkategorin så jag ska absolut ta sprutan!
Har dock inte bestämt mig hur jag ska göra med dom som inte vill vaccinera sig men som ändå vill vara i mitt barns närhet. ingen spruta kan komma att betyda ingen bebiskontakt! Nu förutsätter jag ju iofs att man inte åker hit för att hälsa på om man är sjuk, men ändå! Jag vet att en av Lars's bröder inte tänker vaccinera sig!


fönsterputs!

Roar mig med att putsa fönster såhär på min lediga dag. Känner att det är nödvändigt, eftersom man knappt ser ut. Har hela baksidan kvar dvs 13 utsidor och 13 insidor. Utsidorna är väl mest bråttom med eftersom det blir kallare å kallare för varje dag. Skulle dock vilja ha lite varmare så man hinner med. Tur att jag inte behöver stå på en stege när jag ska putsa. alla fönster på övervåningen har ju en balkong under sig, behöver bara en pall, å på nedervåningen når jag nästan hela rutan när jag står på backen. dock har Lemmy använt gruset närmast huset som kattlåda så man vill ju inte stå på backen ändå. Måste ta fram lillkrattan å spaden å plocka bort igen! Synd bara att man är lite mera ovig än förut, det känner på att stå på huk!


!

Braskamin

Min käre sambo håller på å eldar i braskaminen, nu är det så fruktansvärt varmt här nere att man nästan storknar. Går man upp på övervåningen så fryser man, eftersom värmen av någon anledning inte letar sig upp för trappen. vi provade ifjol med en vanlig bordsfläkt för att se om den kunde styra upp värmen, men icke. Och det är för lågt i tak för att vi ska kunna sätta en takfläkt här. Dessutom är dom ju så vidrigt fula så jag skulle inte vilja ha en heller. Har däremot hittat denna som jag vill byta till, med inbyggd fläkt!


pris 3995kr plus 1995kr för fläkten. och kanske även lite rör måste vi ha.
Annars behövs ingenting eftersom vi redan har skorsten å rör!

i morron ska jag till barnmorskan igen, å lyssna på min bebis, å ta prover å lämna lite urin!

sägersåhej

Pannrum!

Befinner mig nu hos min käre far, det är alltid lika skönt att åka hem eftersom det är så lugnt här. Dock blåser det så himlans kallt idag så ute vill jag inte vara, fast jag skulle behöva gå en promenad för magens skull. Det är fan sant att magen stannar upp när man är gravid. känns som förlossning var å varannan dag nu *hahahahahaha* Tur det finns Katrinplommon! nog om det.

Pappa håller på å grejar ett nytt pannrum ute i den forna vedboden. Det går sakta men säkert framåt. Accumulatortankarna och själva pannan står där dom ska, men är inte inkopplade ännu. utanför blir det vedbod åt ena hållet och en liten toalett åt andra hållet, kanske även är tänkt att tvättmaskin och tumlare ska vara där. Nu är både toaletten och tvättmaskinen på övervåningen! Toa nere har vi längtat efter jämt. och att ha tvättstugan i markplan är ju faktiskt att föredra. Vi har ju våran nere i källarplanet, vilket iofs går bra det med eftersom jag inte behöver gå upp och ut för att hänga tvätten. kan ju gå ut på nersidan också eftersom vi har southerränghus. Dock hänger jag inte tvätten ute av den enkla anledningen att jag inte tycker om lukten på kläder som hängt ute. Jag vill att det ska lukta gott, inte sönderblåst! bläää!!
Så vi har faktiskt inte någon klädvinda ute på våran gård! Dessutom regnar det ju jämt när man har hängt ut. Vi har en liten som hänger i taket på balkongen som jag använder ytterst sällan! typ en gång. Jag skulle dock vilja ha en torktumlare, något säger mig att det skulle va behändigt sen när det blir barn i huset!


Funderar jättemycket på tänkbara namn till vårat barn. Lars verkar inte ha några förslag alls, mer än att om det blir en pojke ska han heta Gustav efter hans farfar - som var Lars stora idol. Dock dog han alldeles för tidigt. Han behöver inte heta Gustav i tilltalsnamn, har han sagt. Fast jag tycker det är fint så det kan absolut bli det om det blir en kille. Än så länge  har jag bara kommit på dehär:

Flicknamn: Jennie (efter min mormor Enny), Stina (efter min farmor Kristina men som kallades Kerstin), Lina

Pojknamn: Daniel, Gustav,

Mina kusiner på min mors sida heter: Linn, Anders, Emelie, Peter, Daniel och Lina.
På fars sida: John-Erik, Jan-Ove, Martin och Jannike.
Lars kusiner (Alla 3) heter: Peter, Joar och Irma. Peter är 40år och Irma är nyfödd! Joar 1½år.

Det är svårt det där med namn!


avstämning och överklagan

Förra veckan eller nä, den 16:e fick jag ju avslag på min ansökan om HP, då satte jag mig ner direkt å skrev en överklagan! Igår kom ett nytt beslut; jag har nu blivit beviljad!!! Jag kan inte med ord beskriva vilken lättnad det är. Nu är jag bara inställd på att jag kommer få vänta på pengarna istället, men smart som man är så har man ju lagt undan pengar så att åtminstone huslånet, csn, och försäkringarna kan betalas i december.

såhär skrev jag på nyår ifjol

Jag har vissa förväntningar på det kommande året. och jag ska i slutet av nästa år kolla tillbaka på det här inlägget för att se hur mycket av det jag ville skulle ske, har skett...

Detta vill jag:
Plocka ner överskåpet i köket som slukar allt ljus.
Tapetsera om hallen
Bli gravid
Åka på en trevlig resa, i sverige eller utomlands.
Få träffa en doktor som kan säga vad mina utslag beror på.
Vinna lite pengar, så vi kan avbetala lite på bilen, huset eller mitt csn-lån.
Gå ner i vikt.... vilket jag faktiskt SKA, även om jag blir gravid
Skaffa en hund.

jag tänkte nu stämma av lite å se vad som hänt hittills.

Gravid *check*
Åka på en trevlig resa *check* hundutställningen i Varberg. stressigt men roligt.
Vinna lite pengar *check* dock "endast" 20000kr så det blev bara en ny soffa å en sprillans ny barnvagn.
Gå ner i vikt *halvcheck* har iaf inte gått upp mer än 4kg i vikt sen jag blev gravid, och då har jag ju mått bra hela tiden, och ätit i stort sett allt jag velat. Har helt enkelt tagit av mina egna reserver, vilka är stoooora!!

REsten har jag inte hunnit med, dock har vi ju tapetserat om både sovrummet och gästrummet nere. (eller jag rättare sagt). Nånting säger mig att om gud är god och pappa är givmild kan det komma lite pengar framöver som vi kan lägga på köket eller tvättstugan. Båda måste åtgärdas. Tvättstugan/duschen måste fixas till såtillvida att det ska upp takgips i duschrummet så vi kan sätta dit en duschkabin, färg på väggarna, och en fläkt som kan leda bort fukt. i själva tvättstugedelen ska det gipsas upp på väggarna så det blir rakt, å sen målas å göras fint.Just nu är väggarna så buckliga så det ser ut som vattenskador, vilket det inte ska vara eftersom det är GRUS runt hela vårat hus! detta ska ju inte samla vatten utan leda bort det! tror dock att vi ska försöka få tag på en såndär fuktmätare bara för att se, ändå. Man vill ju vara säker.
I köket kan det bli så att både överskåpet på "bardelen" och även det mesta av nederdelen ryker eftersom vi såg hos ett par i Hammarstrand som bor i ett precis likadant hus, hur snyggt det kan vara. Får väl investera i ett bord så det finns nåt att baka på!

Nu blire unga mödrar!