Jordgubbar, bryggstugor å dubbelnougat

Idag har det återigen varit väldigt varmt! jag har bytt sköterskeexpedition nu sen Eleonor kom tillbaka från semestern. Jag har flyttat ner en våning, och där kommer tack och lov inte solen in, så jag har det rätt skönt nu på dagarna! idag har det dessutom varit så bra att jag har kunnat ägna mig åt skönlitteratur, i form av Harry Potter och Dödsrelikerna! *soft*

Här kommer dagens matredovinsning:

Frukost:
2dl A-lättfil, hallon och 1dl cornflakes 1,5p

Morgonfika:
Äpple, Nektarin å kaffe

Lunch:
1 port pasta, 110gr köttbullar max 10% 6p
ca 1.5dl ärtor, majs & paprika 1p

På väg hem:
Äpple & Nektarin

Middag:
2st viktväktar wienerkorv m. bröd, senap & ketchup 6p
festis free (5dl) 5kcal/100ml 1.25p

Hos pappa:
Hemglass' dubbelnougat 4,5p

Kvar finns inte mycket idag, men de gör inge... ska ju ändå snart sova, å risken att man svälter ihjäl är nog minimal!!

Är som sagt hemma hos pappa nu, passar på att låna datorn lite! Har plockat lite jordgubbar i landet, inte så mycke som e moget och ätbart, fåglarna verkar förse sig bra! :-C
Var in i bryggstu'n en sväng å kika, det har varit folk från Östersunds Auktionsverk och hämtat lite möbler.. (farmors grejer ska säljas av) Bara bakbordet därinne var värderat till ca 8000kr MINST Det var lite andra möbler dom hade hämtade oxå, bla ett jämtlandsskåp från 1873 om jag inte minns fel!!

lite bilder från pappas dator till er som vill se

Joel!


Utsikt över Värviken, ligger det fint eller ligger det fint?

fortsättning...

Middag:
1port pasta. 110gr köttbullar max 10% 6p
ärter, majs & paprika ca 1dl. 1p

ute på promenad:
1 piggelin 1p.

vad blir det? jo 4.5p kvar å dom tror jag att jag sparar...

ikväll blir det sommartorpet å sen blir det nog sängen, är helt sjukt trött.. undrar om det kan bero på min lilla överhettning igår?

månday

Idag är det veckans första dag... Eleonor hade slutpåsemesterångest idag, inte blev det bättre för allt jag hade ställt till me när jag jobbat för henne... eheheheehehe *skoj bara skoj*

Dagen i mat:

Frukost:
2dl A-lätt fil med blåbär och 1dl Corn Flakes 1.5p

Morgonfika:
Kaffe, Nektarin, äpple 0p

Lunch:
Viktväktarlåda; Kycklingkebab. 6p
Ruccola, tomat, gurka, paprika 0p

Påväghem:
Nektarin, äpple 0p

Detta betyder att jag har 12.5p kvar idag, å jag har inte den blekaste om vad vi ska äta till middag.. blir nog makaroner å köttbullar tror jag... eller så blir det nåt annat!
det lär ju märkas...

här kommer charmtrollet Nilla

hon tror hon e trädgårdsmästare!

Stekt fläsk!

Men gudars skymning vad de e varmt, å har varit... fast jag ska erkänna att jag gillar värmen, och vill gärna att den stannar, men nu finns viss risk för att jag måste hålla mig inomhus... vill ni veta varför? *jaaaaa* Fäviken! Stekande sol, å jag säger bara vilken tur att jag ändå drog en annan top över mitt linne som jag först hade tänkt att gå i... hade väl varit rödare än rödast annars...
 
Äckligt svettig är jag oxå.. risk för dusch föreligger!

Jag vet, jag har inte skrivit vad jag har ätit senaste dagarna... jag har inte vågat! Jag har syndat! Men i morron e de måndag å då ska jag va duktig igen..

Igår var vi på stråket! Först åkte jag å gubben till Torvalla, hem till min älsklingsgård! Jag saknar min gamla gård jättemycket! Vi satt där å drack några cider tillsammans med Hanna å Thomas.. tror det blev 3st, plus en god drink bestående av Artic strawberry/vodka med apelsinfanta. Smarrigt! Ni som vet hur glassen X17 eller X21 smakade, kan tänka er hur drinken smakade! 19.57 åkte vi med bussen ner på stan. Vi gick direkt mot det tält vi hade bestämt: Kajplats 1. Beställde mat 175kr var.. hutlöst tycker jag såhär efteråt, jag åt inte för mer än högst 50kr.. iaf... jag hade redan när vi åkte ner på stan dunderhuvudvärk, å befarade att det inte skulle gå över. eftersom jag tog alvedon vid 18-tiden som inte hade verkat! *vadå irri* Lillebror dök utt mitt i maten oxå vilket var huskut trevligt! Jag åt, å började må tokilla... det var liksom droppen! kunde inte dricka pga huvudvärk, å inte äta upp maten pga illamående, så kl 21.45 åkte jag å lars tillbaka till Torvalla. Hann väl inte mer än in så var det HEJ ULRIK som gällde! Å tro mig, det var inte för att jag var full som Ulrik blev aktuell... tror helt enkelt att det var nån form av solsting.. eller bara vanlig vätskebrist!
Somnade vid 23.. å klev upp 9 i morse.. 

Här kommer Fäviken i bilder:

Robinson- Björn.. sålde hattar


Jocke Smålänning! Kolla in hans sexiga rumpa! Trickskytteuppvisning! Hur grym som helst


Lerduvor i kras... han gjorde även fruktsallad.. men de fick jag inte me på bild... hade fullt sjå å kolla utan kameran.!


En ångmaskin!

Vi köpte 2st Hälgetryck oxå, och en bok som Lars Mortimer själv skrev en hälsning till mig i... att hälge tyckte att jag skulle hålla lars från skogen... Tavlorna kommer på bild när dom är på väggen

Ja det var väl allt de..

Tror jag ska försöka mig på en dusch nu.... å smörjning är jag rädd

baj baj

 

Den tredje dagen

Även kallad onsdag *hihi*

Börjar väl med en redogörelse för dagens matkonsumtion:

Frukost:
2dl A-lättfil. Hallon & Blåbär. 1dl cornflakes. 1,5p

Morgonfika:
Kaffe. Banan, Physalis, Nektarin 1p

Lunch:
Samma som middagen igår.. Blodpudding och osötad lingonsylt 7p
Sallad, gurka, tomat 40gr fetaost 3% 2p


På väg hem:
physalis 2st äpplen.

Hemma, innan middag:
Nektarin och ett äpple

Middag:  (hos svärmor)
Valfri mängd spaghetti och kättförssås, ketchup  4p för pastan k-sås ?p ≈ 9p kanske
Sallad med paprika, gurka å honungsmelon.  
Totalt: 19,5.. kan eventuellt vara mera eftersom det var svårt att avgöra på köttfärssåsen...


Halva veckan på jobbet avklarad. Två dar kvar, sen börjar glidarveckorna.. avd1 är en väldigt lugn avdelning vad jag kan förstå. Ska dock vara Eleonor behjälpelig samt följa med ut på distrikt så jag lär mig hitta när jag ska jobba natt...

Nu tror jag att det blir en kopp kaffe i solen

till jag skrivs...

Vill ha

Jag skulle vilja ha en bra å fin möbel i vardagsrummet som slukar alla filmer, som rymmer mina glas å diverse alkoholhaltiga flaskor.. kanske även tv:n på nåt vis... men jag hittar ingen bra! Vet inte riktigt vad jag vill ha, den ska inte vara för stor, inte för klumpig å framförallt inte för dyr, finns massa snyggt på ikea men... nja.. jag går bet!

Snart dags för sängläge.. tänkte vara uppe ett tag till på ren tjur.. man kan ju inte lägga sig redan ju!
Kanske ska fixa lite med matlådan till i morron

Blev massa gott efter middagen ikväll

Dippade lite:
ca 1dl fraiche 8% 2p
vitlök, italiensk salladskrydda, paprikapulver
Morötter

Te med 1tsk socker å liten skvätt lättmjölk.
1p
1st rund hårt tunnbröd (lövånger) kräftost 
1p

*fan vad dom sjunger falskt på Allsången*

nu ska jag ta en nektarin å sen blir de dusch och säng.

Heipa!

tisdag

De blev som jag trodde igår,  te och en husmans med kräftost... gottegott

Idag har jag varit lika flitig.

Frukost:
3dl a-lättfil, hallon, björnbär och blåbär. 1dl cornflakes 2p

Morgonfika:
Te med 1 sockerbit, banan, nektarin. 1p

Lunch:
1port pasta. köttbullar i tomatsås. 4p
Sallad, tomat, gurka, 40gr
fetaost 3% 2p

Eftermiddagsfika:
Te, äpple

Middag:
Blodpudding. 3msk osötad lingonersylt 7p
Vatten

Det mångd points som jag får äta varje dag är 20. Idag har jag 4p kvar. Jag kan välja att spara eller äta senare. Nuförtiden kan man spara hur många points som helst.. förr i världen fick man bara spara visst många. Kravet är fortfarande att man äter upp dom, man kan ju spara points så man kan äta en pizza eller nåt annat som kräver lite points. Själv ska jag ju iväg på bingo på fredag, å till Fäviken på lördag, men tänket är ändå att köra viktväktarna, å skulle de råks på bli mera points så är det inte hela världen... bara jag håller mig någorlunda.

Jag funderade på om jag skulle skriva upp vikten för varje vecka... men jag tycker fortfarande att jag väger alldeles på tok för mycket för att skriva ner det så alla kan se.. men mina 20p baserar sig på en vikt mellan 70-80kg.. så mycket kan jag säga.

Nu ska jag knata på konsum å köpa lite frukt å tuggummi.....

åver änd aut

Måndag= nytt liv

Som jag skrev i lördags så skulle jag börja skärpa mig från och med idag.. hittills har jag varit exemplarisk. Det farligaste är direkt man slutat jobba, man kommer hem å e skithungrig å ingenting finns färdigt.. Även där har jag en plan jag ska börja med, att ha en macka färdig i kylen som bara e att hugga in på i väntan på middag *som jag själv såklart får laga*

Frukost:
Havregrynsgröt med 3msk osötad lingonsylt, 2dl lättmjölk 3.5p

Mellis:
Te, nektarin, äpple och banan 1p (bananen)

Lunch:
Pasta (valfri mängd) 2st köttfärsbiffar med soltorkad tomat och fetaost, sky 9p
sallad, tomat, gurka, 30gr fetaost 3%  1.5p

Middag:
Pasta valfri mängd. tomatsås med svamp, vitlök och kryddor 4p

Naturligtvis har jag druckit vatten till maten, och även ätit ett äpple och en nektrarin utöver detta ovan

Kvar har jag 1p som jag tror jag ska använda till en kopp te med en husmans till.... alla som viktväktat vet att man får äta vissa saker i viss mängd utan att behöva räkna.. därför kan jag nog skrapa ihop till en smörgås med lite mjukost på och socker å mjölk i te't... vi får se!

Idag har det faktiskt varit nästan roligt att jobba. Fixade själv så jag kom åt mailen. Kollade schemat i självservice, men de verkade helskumt så jag ringde till hon som hjälpte mig att komma igång. Inget schema var inlagt därför såg det ut som det gjorde, å hon som e min chef för tillfället verkar inte fatta mycket, eftersom de e hon som ska rapportera till löner som lägger in schemat, men det verkade hon alltså inte ha gjort. Jag tog med mig min radio hemifrån till jobbet i morse, å det kändes genast mycket bättre när jag hade den som sällskap!

Ikväll är jag ensam, eftersom Lars e hemma i Viken, men jag tror jag ska åka å hämta honom på onsdag. *längtar* Men jag roar mig så bra ändå, eftersom jag har tvättstugan... och såklart katterna!

här kommer en bild på Lemmy

*sööt*

Nu ska jag längta efter Lars lite....

Söndag = ångest

Ångest inför kommande arbetsvecka! Jag kan inte rå för det, men jag vill verkligen inte åka till Kälarne.. Jag tycker att stället är hur konstigt som helst. jag kan nästan inte ens förstå att Kälarne finns. Nä jag hoppas det blir bättre när jag får vara på hemmaplan å jobba.. Såklart ska jag inte döma ut jobbet redan, men till jul, om jag inte trivs då söker jag nåt annat.

Har ätit en mjukglass idag. stor våffla med saltlaktits... trodde aldrig glassen skulle ta slut, å grymt kall var den oxå, vadå brainfreeze?

*tror jag ska gå å kramas lite me Lars nu*

Helg!

Äntligen helg, så himla skönt att inte behöva jobba! Igår hade jag mega kramper i magen, hela dan, typ magkatarr! Inte så skönt. Började dagen med en omeprazol... som inte hade effekt förrän halvvägs mitt i dan, när jag kom hem la jag mig å vila medans Lars ordnade med maten, å direkt efter maten la jag mig igen å sov ett tag. Natten var jobbig den me, kunde som inte slappna av, hade helt sjukt ont i kroppen. Kändes ungefär som precis innan en förkylning. Dessutom var det nåt alldeles olidligt varmt, så jag sov dåligt pga de me. I morse när jag vaknade såg jag helt förjävlig ut, ja det gör jag jämt jag vet, men nu har jag klarat mig från utslag i nästan två veckor, men i morse var det dags igen. Som jag såg ut! Alldeles rödflammig och svullen kring ögonen. Jag såg ut som om jag hade blivit slagen, och jag försäkrar, det hade jag inte. Armarna å benen å resten av kroppen var oxå täckta av utslag, så uppenbarligen verkar ju kortisonet fungera eftersom jag inte hade några utslag under dom 10 dagarna jag åt det. Men kortison i längden är ju inte att föredra heller. Jag ska försöka få tag på min doktor till veckan! Kanske måste maila över lite bilder till henne på hur jag sett ut när jag haft mina utslag. Jag har nämligen lyckats att vara utslagsfri vid mina läkarbesök.

Vad har jag gjort annars idag? Vi åkte hem till pappa i förmiddags, väl kamouflerad med smink å solglajjer, för att dölja det värsta av mitt snygga fejs. Storebror Andreas var där oxå, han hade kommit för att hjälpa pappilainen med att byta ut lite trasiga tegelpannor på taket *flaggstången kraschade sönder halva taket när den small av*.  Rensade lite i bryggstu'n, jag har spridit ut mina grejor lite här å var under åren, så jag tog å kastade en massa skit, konstigt att man inte slänger saker direkt egentligen!  I bråten hittade jag igen en gammal kaninbur, som jag ska försöka sälja. Har liksom ingen användning för den om man säger så, kaniner e ett avslutat kapitel!
Andreas tog över min gamla bilstereo, en sony... han hade kunnat ta över en massa saker till sin bil oxå.. om inte pappa hade lämnat iväg seat:en på skroten igår... de var ju typiskt. 500kr fick man bara för bilen... men men nu behöver jag ju inte tänka på att den står å är i vägen!!
Imorron åker pappa å Andreas å hämtar hundvalpen, som inte fick namnet Nomi, hon fick Nilla ist, som iofs är bättre så det gjorde ju inget att det inte blev Nomi! Måste nog ta en sväng hemåt i veckan så man får gosa lite med henne... eller gosa, man lär väl bli söndertuggad helt kan jag tro!

Nu är vi iaf i Fränsta, hos Lars mutti å patti! Tur att dom e så snälla å lånar ut sin tvättmaskin.. nu slipper jag tvätta ALLA kläder på måndag.. Lars lämnar jag kvar i morron när jag åker hem, han ska visst fixa lite inför jakten, de var nå älgpass som skulle grejas med! Å det passar ju bra eftersom han har semester, kanske inte e så kul att bara va hemma ensan heller... när jag jobbar hela dagarna.

*Jag har bestämt mig... jag ska återuppta mitt viktväktande.. och jag ska skriva här på bloggen, vad jag äter... kanske inte e så intressant för er, men bra för mig!  Start på måndag!

see ya


Idag händer det...

Ikväll, eller om en stund kanske det heter, åker jag å gubben bort till Värviken å tömmer seat:en på grejor. Ska försöka sälja stereon och eventuellt två högtalare. Bilen åker på skroten i morron nämligen. Ska nog försöka sälja däckena oxå, dom e schyssta i kvalitet dom me serrni. Man får tusen spänn i skrotningspremie, meningen var att lars skulle blästra bort massa norsk krom å sen snygga till å sälja bilen. men nu har grej efter grej pajjat helt på bilen, senast generatorn, så de kostar mer än det smakar vid en eventuell försäljning så vi skiter i det, känns bara bra att få bort skrotet från pappas parkering. å tusen kronor veckan innan lön gör inte så mycke de heller att man får. Måste nog ta med kameran å föreviga bilen på bild, för vad jag kan se har jag inte en enda bild på min fd fina bil. Min första egna bil! Som jag för övrigt betalade klart förra veckan med bingovinsten.

I morron jobbar jag sista dagen för denna veckan. Börjar kännas bättre å bättre hela tiden på jobbet. Nu har jag faktiskt lite koll...  tur att Carina jobbar i morron, har fortfarande lite frågor som jag måste ha svar på. Ännu bättre är när Elenor e tillbaka, hon jobbar heltid, de gör inte Carina. Idag har jag varit på självservicekurs. dvs så jag kan godkänna mitt schema så jag får lön, inte riktigt full koll alls men det lär väl reda sig, bara schemat stämmer med hur jag har jobbat så verkar det vara som det ska. Ska tydligen få ut ca 10500kr i rena pengar för perioden 14-31 juli... herregud när jag har jobbat hela månaden tidigare i stan 100% har jag fått ut max 15000kr.. men å andra sidan, jag höjde ju min lön med 5120kr genom att börja jobba åt Bräcke Kommun så....

I helgen ska vi åka till Fränsta, skulle faktiskt vilja åka till Stavre först på lördag en sväng.. om de e väder. de e kakkalas med kakbuffé... har inte varit på de förut.. dessutom e de bakluckeloppis där. Kan nästan tro att mamma ska va där å sälja sin rökta fisk som hon brukar, den brukar iaf sälja slut väldigt fort!

Jag har fortfarande ingen bild på Lemmy, mer än den som finns på blocket.. så den får duga här tills jag har paparazziat 
honom.. visst e han söt? Han är alldeles gänglig, å ranglig *kanske samma sak*

sådärja... de får va bra nu

Lilla tjejen...

Idag flyttade Pyret med svärfar till Fränsta... och jag tror jag vet vad som hände med henne men vi säger att hon bor hos en annan familj nu... de hette ju så när man var liten, iaf i min familj....


Nu ikväll har jag beställt ett broderi, för faktiskt ganska mycke pengar.. bara ramen kostade nästan 200kr.. Tänkte det kunde vara roligt att ha nåt att pyssla med på kvällarna framöver. Så här ser det ut

Blev lite konstigt.. men iaf är det svart aidaväv, med kors och efterstygn... skulle levereras v.33 det är ett tag kvar dit!

Försökte oss på två trisslotter ikväll, endast nitar... *hrmf*

nämen nu återstår väl bara att läsa ett kapitel i sista Potterboken, så den tar slut nångång (läser strängerligen bara en bok åt gången, å nu har jag många som väntar i bokhyllan)

*natti natti

Kanske börjar få ordning

Jag kan villigt erkänna att jag sprungit mer än vanligt bara sen i måndags.. jag har strulat med datorn, skrivaren, faxen, i stort sett allt. Inga receptkuvert eller nånting finns där jag har "min" expedition. Jag måste ständigt ner till administrationen, det gör inte så mycket egentligen, jag menar, de e rätt ensamt uppe på expen.. har iaf fått en ny granne, mittemot. Jag vet inte riktigt vad hon gör, men jag tror hon e lite chefig.. *hehe* Men det blev iaf lite bättre nu när jag vet vilket faxnummer jag ska ange om någon vill faxa, vart det skrivs ut om jag vill skriva ut nåt, och att möjligheten finns att faktiskt skriva ut på expeditionen. Har dessutom fått in en kopiatior... gött!

Det ska visst börja nåt program på tv3 där en nyttig å en onyttig byter liv med varandra ett tag... man kanske skulle ha anmält sig, jag menar jag skulle verkligen behöva va lite onyttig ett tag ;-P men helt skämt å sido, cykeln ska smörjas å skorna snöras.. måste verkligen komma igång me de här me vikten på riktigt!

Nu ska jag tvätta mina fötter, jag beskyllde Lars för stinkfot hela eftermiddan, å så var de jag hela tiden *jag skäms*

puss å hej

tog utmaningen

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag? *onsdag* dvs i morron
1. Jobba
2. Dammsuga *blir nog inte innan helgen e jag rädd*
3. Mysa med katterna *Börje, Pyret och Lemmy*
4. Tömma Kattlådan *eftersom Lars kväljs*
5. Duscha å greja på

Vad gjorde du för 10 år sedan? 
Hmm.. tio år sen, då hade jag nog sommarlov å antingen så jobbade jag på nå dagis eller så var jag ute i jordgubbslandet !

Vilka platser har du bott på? 
Norrlandshuset i Stavre Från i mammas mage till 9 års ålder. dsv 80-juni 89
Tallgatan i Bräcke 89-90 flyttade med pappa då, mamma bodde kvar i Stavre fast i ett annat hus.
Revsund 90-93
Värviken 93- *pappa bort fortfarande kvar*
Färjemansgatan under några månader i början av 98
Odlarvägen *nära PC under hösten 98 *mögeltanten*
Sen var skolan slut å jag bodde hemma ända till 2001 då jag fick nog å flyttade till

Ängevägen i gällö oktober 01-augusti 04

Odenslingan *östersundscamping under min ssk-utbildning 2 stugor mellan aug 04-april 05.

Slåttervägen alldeles vid Ica Kvantum april 05-juni 06

Timmervägen i Torvalla *min favoritlägenhet fortfarande* juni06-mars 08

Riksvägen i Bräcke... nu och framåt...

Jag är dock inte främmande för alt lägenhet med egen ingång eller möjligen hus...

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Flytta till ett hus jag själv valt hur det ser ut ÖVERALLT
2. Betala alla mina skulder och åt dom i min familj,. Å sen investera i nå bra
3. Dela med mig till de jag tycker om.
4. Shoppa allt jag ville ha
5. Jobba så lite som möjligt med något som verkligen är roligt! Bara för att ha nåt att göra ibland

nå vad tycks?


*hrmf*

nu har jag börjat knega, jag vill bara dega. Å där hade jag rimmat klart för idag.

Kollade en sak i morse... Vågen! vad fan har hänt, ni som är med vet att jag i våras under några veckor eller typ åtminstone 4.5månader viktväktade å var duktig... 7kg ner.. nu tydligen 5kg upp... de här förstår jag inte. Å vad jag vet så är jag inte gravid heller, så jag kan ju liksom  inte skylla på det!. Jag har dock en föraning om vad det kan vara: COCA COLA.. min stora last här i livet, men det blir ju inte sådana mängder så det borde va de som e hela boven.. Aja jag får väl försöka mig på en bättring igen nurå när jag har börjat jobba å så... *nu lurar vi barn, nu lurar vi barn på deras veckopeng..* låter det härute... vill ha, men NEJ! ingen glass nu på ett tag

Igår var det rena mörkret på jobbet, det nya. Jag skulle tydligen behandlas som skit av datorerna eftersom dom vägrade att släppa in mig i Procapita... men idag fick jag äntligen till det, alldeles själv. Förhoppningsvis får jag reda på vad jag har för mailadress och lösen i morron å på torsdag ska jag på schemagodkännarkurs så jag får nån lön. den 25e.

Betalade iaf in 4903kr till onoff igår, så nu är tv;n betald! Känns skitbra, känns mindre bra att vi är i stort sett utan pengar, tur är väl att jag jobbar då så jag inte har nån tid över för att handla å ha mig. Men man har ju varit van att ha pengar över jämt, har pengar nu me men det sinar...

här kommer lite bilder, gamla å nya


Pyret kollar läget


Lars lillebror Christian å hunden Tikka *gråhund*


Börje e även mamma... han sköter tvätten!


JA varför inte


Tabita på Skraltarbacken... *jag längtar efter nya säsongen*

äh vem orkar mera nu? kanske sen

Hejpårej

här kommer ljuvelerna


Den häringa hunden heter Lappen, å bor numera nere i Vetlandatrakten.. Han är från långtuppifrån nånstans


Det här är förhoppningsvis pappas lilla Nomi...


Det fanns andra hundvalpar oxå i Långsele.. här e B-M med en Papillon valp


Börje å Pyret.... Vi har faktiskt hämtat en kattunge till... men han har vi inte fått med på bild än, Lemmy efter sångaren i Motörhead..

så de får räcka

I morgon...

I morron börjar jag jobba! Känner mig rätt lugn fortfarande, men det lär väl komma, antagligen i måra bitte när jag är på väg mot min jobbil.. jag lär ju fixa till de me nyckeln så den fastnar i låset (de e en sån dära nyckel som man stoppar in hela altet i låset) får jag inte till det får Lars komma å hjälp mig. Jag åker iaf härifrån kl 7 eftersom de e då jag börjar arbeta, och jag reser ju som bekant på arbetstid.

Idag har jag, Lars, Pappa å B-M varit i Junsele å kollat in pappas blivande jämthundstjej, som förhoppningsvis får heta Nomi, om inte parningshunden skulle heta det, hur söta som helst var dom allihopa valparna, å man hade lätt kunnat ta med sig alla hem, men dom växer ju å blir stora dom me. Kommer lägga ut bilder på valpisarna senare.

Nu ska jag å gubben kika på senaste Irene Huss, Eldsdansen, måste säga att inget klår Beck eller möjligtvis Wallander, huss e rätt dåligt men man vill ju se ändå


Nedräknar

Nu har jag semester 6dagar till sen börjar jag jobba!
Lars den lyckosamma saken han påbörjar sin semester i morron eftermiddag, å får njuta tre veckor till... om det är av ledigheten eller att jag inte är hemma som han kommer njuta låter vara osagt.

På fredag bär det av till Vitgården igen.. gick ju ganska bra sist eller hur?


På fredag är det 30 000kr som högsta vinst i 9:e spelet (full bricka) Dessutom höjs vinterna på spel 3 och 6 till 10 000kr och de övriga sju spelen 2000kr på full bricka. Dessutom har vi ju både väntbingo och lill- och storrövare.. skulle verkligen sitta bra med lite mera bingopengar. då blir det oavkortat en diskmaskin, resten hamnar nog på kontot där vi avbetalar forden... nu e de bara 84 000kr kvar att betala ! *urk*

nu verkar det som att det är läggdags snart...
 åver änd aut

Bilbingo is the shit asså

jihoooo jaaaa jippiiii

På bingospel nummer tre, full bricka kammade jag hem 8000kr. fyfan va bra. Man kan iofs att bilen (seat:en) tv.n och datorn är avbetalade och klara nu!  I FEEL GOOD nananananana....

Tack för att jag inte åkte på fest säger jag bara....

:oD

lista... som jag "lånade" av Anna Hoglert *thanxx*

Ska dödshjälp finnas i Sverige?
JA det tycker jag, under klara och tydliga former så.. varför lida mer än nödvändigt

Är det okej att döda djur för att få mat eller kläder, fast vi kan ana att djuren lider?
Svårt. jag föredrar att inte titta när det handlar om djurplågerier på nyheterna... men lida, nej..

Är det omoraliskt att vara otrogen?
Det är upp till var och en om den väljer att vara otrogen eller inte

Är det moraliskt acceptabelt att döda i krig för att försvara sitt land?
Nej

Är det okej att en rik person köper en fattig persons njure för 1 miljon kronor?
Ja det är det väl, du bestämmer ju över din egen kropp, man kan klara sig utan en njure

Är det okej att köpa sexuella tjänster om den som säljer får 1 miljon kronor och ingen hallick får några pengar?
ja om båda är med på det så varför inte

Är det moraliskt acceptabelt att höja priset på en snöskyffel från 150 kr till 800 kr när det snöar?
Nja, men det är ju på sätt och vis så det redan är så...

Är det acceptabelt rätt att begå självmord?
Ser man ingen annan utväg så... fast helt ärligt så tycker jag de e väldigt egoistiskt!!

Är det acceptabelt att ge dödshjälp?
ja oftast

Är det okej att döda en för att rädda fem personer?
kanske, situationen avgör

Är det viktigt att den som mördare får sitt straff även om vi vet att han aldrig kommer att göra om det?
Ja, man kan aldrig vara säker..

Tycker du att man har mindre rätt till vård om man själv har förorsakat sin sjukdom exempelvis narkotikamissbruk? Nej, vården ska vara på lika villkor


 

Märkeskläder eller secondhand?
märkeskläder och kanske secondhand, det beror på

Mac eller PC?
PC

Liknar du en kändis?
Det finns dom som hävdar att jag är lik Bette Midler

Bästa låten i världen?
Oj, svårt.. Love hurts med Nasareth och Alone med Heart

Är det ok med vita lögner?
ibland

Vilken dokusåpa skulle du helst vilja vara med i?
hehe, sökte till Farmen...

Hur många timmar sover du per natt?
Olika..

Favoritsåpa alt. dokusåpa?
Har blivit fast i danska serien Unga Mödrar

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Mest vår svenska men även asiatiskt i olika former älskar thailändskt

Vilket intryck gör du på andra?
Inte den blekaste, gott förhoppningsvis

Det här vill jag bli när jag blir stor
distriktssköterska eller skolsköterska (samma utbildning)

Detta skulle jag vilja prova på
massa saker

Den här personen skulle jag vilja kasta en tårta i ansiktet på...
Ingen just nu

Det här får mig att bli alldeles vansinnig...
när folk inte lyssnar, typ *talk to the hand cause the face ain't listening*

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig?
dom flesta vet nog allt som är av vikt att veta

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
ödmjukhet

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
näe

Hur var du som barn?
naken,

Vad tycker du om fildelning?
bra!

Varför bloggar du?
Eftersom jag läser andras bloggar skriver jag själv oxå, fast väldigt sällan numera

Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
jepp

Vad kan man leva utan?
mycket!

Vilket är viktigast hos din partner?
Ärlighet, humor, ömhet etc

Har du funnit Harmoni i ditt liv?
Håller på

Hur ofta lagar du mat hemma?
Mest för jämnan

Vad skulle du göra med ett friår?
först ha sovmorgon jättelänge i ett par veckor sen skulle jag bara VA tror jag

Hur svarar du i telefonen?
Beror på vem som ringer, men oftast med mitt namn

Är du pinsam på fyllan?
ibland...

Vilken var din första konsert?
Carola på Jamtli 84.

Människa som gör dig enbart ledsen?
Ingen

Människa som gör dig enbart glad?
Ingen

Värsta känslan?
Ångest

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
i goda vänners sällskap

När grät du senast?
nyligen

Är du vidskeplig?
ja ibland

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Gjort vissa saker tidigare och hittat Lars tidigare så vi kanske hade ett barn nu

Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
Bara rent ekonomiskt.. inte pliktmässigt

Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
vet inte

Vart går din drömresa?
många ställen

Vem är ditt drömragg?
ja du....

När blir man vuxen?
Blir man vuxen?

Vill du säga förlåt till någon?
kanske

Vem är din hjälte?
farmor

Vad tror du på?
livet

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Snygg och lycklig tack

Vad är lycka?
individuellt, lycka för mig vore ett barn

Vilka personer beundrar du?
många

Vem har makten i ditt liv?
jag

Har du någon dold talang?
vet inte, jag är rätt vig..

Har du mobbat någon?
på sätt å vis, vi var inte alltid så schyssta

Vilket djur skulle du vilja vara?
Min katt Börje, Han har det himla bra, går från ena viloplatsen till den andra på dagarna

Har du någon fobi?
näe men massa nojor

Har du snattat någon gång?
ja, men klarat mig


 


såhär bor vi nu...


köket

Köket

Del av hallen

Sovrummet

Vardagsrum

i en annan del av vardagsrummet

Vår fina apotekardisk som tog 100år att montera
Nyaste familjemedlemmen
Minstingen i familjen, Pyret

Stugan i Leding 3mil utanför Örnsköldsvik

semester

Jag har nu haft snart två veckors semester... eller jag HAR redan haft två veckors semester, fyfan asså! Bara en vecka kvar, sen är ett helt års slit innan man får ha semester igen. Känner fortfarande att jag inte har koll på saker, tex väntar jag på alla mina lösenord... så jag kommer 1. in i jobbdatorn 2. in i journalprogrammet (procapita). 3 kommer åt mitt schema som jag antar att jag måste godkänna varje månad för att få någon lön...
vi får hoppas att min chef hör av sig i veckan, annars får jag väl ringa jag då som vanligt.

Vad har jag egentligen gjort på min semester? Började med att vara i den Karlssonska sommarstugan som ligger utanför Ö-vik (3mil) där det fanns mycket myggor å andra flygande skitar i luften *hihi*, mycke fisk i vattnet men inget varmtvatten i huset, ej heller riktig toalett, så därför fick man gå på dass.. Det spelar ingen roll hur mycket man pyntar på ett dass, det är och förblir alltid jätteäckligt med utedass.. men har man inget val så har man inte. blev dessvärre tvungen att göra 2an flera gånger den helgen.. lars gillar inte heller dass....
Vi kom iaf upp ganska sent, eftersom både jag och lars jobbade innan vi åkte, jag jobbade min sista dag i stan. Vi åkte och stannade först i sundsvall... jag kom ut på E4an från fel håll å missade infarten till Max... så jag fick vända å stöka. Lars suckade... men va fan, när man inte riktigt kan vägarna å jag dessutom helst föredrar MINA vägar till ställen så kan det bli som det blir.. men vi kom iaf fram å sen åkte vi vidare. Vi stannade inte förrän i Docksta för att köpa bakpulver samt för att fylla på luft i vänster framdäck som verkar ha pyspunka.
Vi var väl framme runt kl 21.. tog oss en Bacardi Razz med sprite,de var göttans de. Midsommaraftonen spöregnade hela förmiddan å halva eftermiddan.. men vi kunde ändå sitta ute och äta middag allahopa. Nusåhär i efterhand så fattar jag inte hur vi kunde äta så mycket hela den helgen. Midsommardan åkte vi först in till byn (björna) för att få låna dusch! Så skönt att kunna Duscha så ni anar inte! Efter det åkte vi in till Ö-vik som hade helstängt! Nere i hamnen var det såklart öppet så vi köpte glass, å sen gick vi en runda uppåt stan, det var då vi insåg att ALLT verkligen var STÄNGT. Vi åkte mot Coop istället. Ja sen tog vi det mest lugnt hemma i stugan, å på söndag mittidan åkte vi hem, eftersom 'Lars skulle jobba igen på måndan.

Jag kan väl inte påstå att jag gjort nåt vettigt alls på min semester, eftersom jag har varit ensam.. jag har varit till towe en dag, ikea en, på bingo med älsklingen, så även ikväll... Men nästa vecka så har Lars oxå semester.. iaf tis- fredag.. Jag börjar ju jobba den 14e å då har lars tre veckors semster... usch!

Det har redan dragit ihop sig till 6000-milaservice på bilen, men den har jag inte fått någon tid till än, 6000mil passerades den 29/6.

nu ska jag kila mot ica å kolla vad som finns där..

tada for now