pyntat klart

Nu har jag pyntat klart till advent, förutom ett rum nere (lars rum, vet inte om jag har nån mera skarvsladd med rätt längd...)

Det kommer säkert inte intressera, men jag tänker knäppa kort på alla rum, å visa hur "fint" jag tycker att det är, men det blir nog i morron, eftersom jag snart ska på BIO!!!

*måste lära mig en sak - att om jag försöker gena i dörrar, som jag är expert på måste jag komma ihåg att jag har en bebis i magen, så jag inte klämmer den, vilket jag är när att göra ganska ofta... * *illa jag vet*

Hemlighet!

Vad vår unge har för kön, förblir en hemlighet tills den är född. Av den enkla anledningen att ultraljudet idag gick så fort så jag hann inte ens fråga förrän barnmorskan hade torkat av både mig och den där makapären dom använder. Huvudsaken var iaf att bebisen mår bra, väger lite mer än normalbebis ca 200gr mer, lagom mycket fostervatten hade jag oxå. Hon sa att det var en livlig liten krabat som definitivt inte har bestämt sig för huvud neråt (än). H*n sitter fortfarande, hoppas verkligen att den vänder sig av sig själv.

Snart kan jag nog inte hålla mig längre.... i morron måste jag börja med mitt adventspyntande!! Tar nedervåningen först, för den syns inte utåt gatan, så då syns det inte att man tjuvstartar (hos mig får man tända på fredagen innan advent, inte tidigare.... helst) Jag ska ha ljusstakar i gästrummet, och mest troligt en röd trasselstjärna i gillestugan, funderar på om det går att ha nåt i Lars hobbyrum, mest pga att han inte har nåt uttag därinne, eller jo det har han, men det kräver att taklampan är på å de vill man ju inte ha dygnet om heller.

I köket blir det en stor glasflaska med en ljusslinga i i stora fönstret och i det lilla en vanlig mässingsstjärna.
I Hallen blir det mest troligt som ifjol, en glasboll med slinga i. "Salen" mina fina stakar från Jula, lillrummet får en ängel, Sovrummet en vit snösprayad trästjärna och datarummet får en stake tror jag... får lite grejer över så man vet aldrig hur det blir!
Jag har inte bestämt hur många rum som jag ska byta gardiner i... sånt stök för bara en månad drygt - å tänk om bebis bestämmer sig för att komma innan jag har hunnit plocka bort! *hemska tanke* Jag brukar ta bort redan direkt efter nyår för då är jag mätt på alla julsaker!

Hur gör du?

vilket skämt

Jag trodde att jag gjorde bort mig igår när jag sa till varmthemkillen att vi inte får låna mer pengar än 70000kr av banken.... ändå har idioten mage att sitta här å va trevlig å när han väl börjar prata pris på pannan inkl alla omkostnader så drar han till med att det skulle kosta 97000kr. Men stor risk att man köper en pump som kostar 1/6 av vad huset kostar.... *men den ska ju vaaa så braaa* Han menade att dom sista 27' kunde man avbetala direkt till dom med ca 800kr/mån... räntefritt iofs men det skulle ju ändå betyda 3års avbetalning. Nä jag tror det blir en Nibe från Martinsson ändå jag!

Vaknade som vanligt kl 3.30 i morse å kunde fasiken inte somna om, tror att Börje blev less på mig som jag snurrade runt i sängen, så tillslut gick jag upp å släppte ut katterna å tog mig en banan, eftersom jag var svajnhungrig! Hjälpte inte ett dugg, somnade ändå inte om, mer än högst 5 minuter. När Lars väl hade klivit upp sådär kvart i sex la jag mig i våran säng, å sov innan han hade gått! Problemet är att om jag sover i vår säng hela natten får Lars inte sova nånting eftersom jag inte kan ligga still, å varje vändning är ett helt företag då man ska ha med sig kuddar mellan knäna runt .... Därför ligger jag i "lillrummet" intill vårt sovrum.

klev upp strax innan 11 å sitter redan å tokgäspar!! BRA!

Ultraljud

På onsdag ska vi kolla nytt ultraljud.... är det jag eller bebisen som har vuxit är frågan!! Förmodligen båda men nån av oss har gjort att magen är mycket större än den borde.

Jag ska bannemej se vad det är för kön då!!! *om det går såklart*

Om typ en timme kommer det en kille hit från varmthem.se  dom verkar ha nån drive nu å åker runt å pratar värme å sånt med folk. Dom var hos mamma i morse, men där fick dom nobben eftersom dom ganska nyligen (augusti-september) bytt fönster i sitt radhus!
Han kommer iaf tillbaka till oss, eftersom jag inte ville ta den "diskussionen" själv. Lars är bättre på dedära.
Så nu har vi snart ett prisförslag till till våran panna, denna är av märket CTC.
Vi har fått pris på Nibe sen tidigare, spelar ju inte så stor roll vilket märke det blir bara pumpen är bra, enkel och inte alltför dyr. men dom verkar ligga i samma prisklass... runt 57000kr! plus arbete å sånt hamnar det på ca 70000kr vilket är maxbeloppet för oss som vi får låna av banken!

*blir spännande å se vad han kan erbjuda*

Filterforskare

Var man på högstadiet när man tjuvrökte.... hela ciggen skulle rökas upp, gärna även halva filtret, på dom cig som har tobak en bit in... dock blev det genast mycket äckligare när man råkade suga i sig lite filter. *nu är man ju mera förståndig å håller inte på med tobak över huvudtaget*


Jag har dock varit en annan sorts forskare idag, nämligen akvariepumpsfilterforskare! Jag har med andra ord rengjort filtret idag, å det kan jag säga: Att mina fiskar lever är ett under å att några fiskar har dött är mycket förståeligt! Vilken sörja asså! *blääää*
För drygt 2 veckor sen så dog det fiskar i parti å minut, så jag fick några vattenteststickor av Chris, å dom visade på alldeles för höga halter av Nitrit, dvs salter.... så jag har bytt ut väldigt mycket vatten dessa två veckor. lite väl en hink om dagen har jag bytt. I fredags när jag å Lars var till stan, köpte vi egna teststickor, som var svindyra. 235kr för 50st (4.70kr/st) jag kollade när jag kom hem å enligt vad jag kom fram till eftersom det inte stod på svenska, utan engelska eller möjligen danska som mest förståeliga språk så var vattnet okej, men jag tyckte ändå att det filtret borde rengöras, så då gjorde jag det. Spolade bara av det i ljummet vatten!!

I morron fyller min kära mor 56år. har inte den blekaste aning om vad jag ska köpa, tänkte åka ner på byn sen å se vad det finns att handla såhär på en söndag. Blir väl ica eller konsum, det finns ju så mycket fina julgrejor så det kanske blir nåt sånt, eller så kör man på säkert kort, å köper en blomma i morron! vi får se.

Vet inte vad jag ska tro, men jag känner mig fortfarande inte riktigt lugn... nu *to much information jag vet* är det inte brunaktigt längre utan lite mera ja, vad ska man säga att det är för färg... orange/beigefärgat.... dessutom är det lite kletigt det har det inte varit förut... bara det inte är dags redan! brukar det inte bli klet när slemproppen löser upp sig? ska prata med BM i morron IGEN! Bebisen rör sig som förut å jag har inte ont, jag hoppas att det bara är rester som kommer....

nu ska jag åka sista sträckan på skidstafetten!

Hej

adventssaker

tror ni de här räcker?



jag har 2st änglar, och funderar på att köpa en såndär
stjärnfallsgardin eller vad dom heter... oxå!









Kloak!

Blää vad det luktar illa här på nedervåningen!, vet vartifrån men inte varför.... vi har ju nyss hett ner massa propplösning för att få bort just sån här odör... hjälpte uppenbarligen inte (det är en par månader sen typ) Nog för att jag ibland kan va lite road av att rengöra avlopp, men inte såna som i nuläget kräver att jag står på huk... de går inge bra de!

Igår var jag till Barnmorskan igen, jag hade inte gått upp nåt i vikt, snarare ner OCH då *för alla intresserade* hade jag inte varit på toa på FLERA dar heller!! haha!
magen mätte nu 35.. ska ju följa veckorna så den borde va 32! Mitt fastesocker var 5.4 vilket ju ska va bra! BM ville ändå kolla med dom inne på förlossningen om det skulle till en äcklig glukosbelastning till veckan eller om dom vill göra ett nytt ultraljud för att se hur stor bebisen är. Dom kollade ju fostervattensmängden i måndags men hon (läkarn) sa aldrig om det var lite/lagom eller mycket.
Jag tror att boven i dramat heter Coca Cola! eller så är det bara en stor tillväxtperiod just nu, å så planar det av igen nån vecka.
Eftersom jag inte hörde nåt från stan under gårdagen antar jag att det blir glukosbelastning! *huvva*

Alldeles nyss provade jag att göra kärleksmums, å det blev som förra gången, all glasyr rinner ut i kanterna... men jag kom ju på sen att jag naturligtvis borde ha vänt på kakan så den blev plan, innan jag slog på glasyren! Nåt säger mig att den säkert kommer bli uppäten ändå!


Sjukhusbesök

Igår måndag skulle jag vara så himlans snäll å skjutsa min käre far in till sjukhuset, han skulle operera ljumskbråck (stackarn).
Väl hemma hos honom, ganska på pricken kl 9, kliver jag ur bilen! En av hundarna, Nilla, skäller men jag kan inte se henne.. jag tar några steg till å precis i samma ögonblick som jag ser henne halkar jag omkull, rakt ner i farmors ickelängreexisterande blomsterrabatt som står mitt på gården. Kombinationen av att jag går lite halvkrökt spanande efter hunden och snorhala löv kan göra så att klantiga personer som jag ramlar. Mitt största problem var att jag blev dyngsur!! Å inga mera kläder hade jag ju med mig heller. Tur i oturen slog jag mig inte!
Väl inne hos far, hittade jag ett par röda prasselbyxor som jag kunde låna, himlans bra! Går på toa å byter om... å upptäcker att jag nångång under natten (mest troligt) fått en blödning! to much information, jag vet men ändå! DÅ blev jag nervös... varför såg jag inte det hemma? eller hade den uppstått när jag ramlade? Nästan direkt började det ömma lite i magen oxå... men det tror jag berodde på att byxorna var i tajtaste laget över magen.

Väl inne i stan, efter att jag vart på H&M å köpt ett par nya byxor, som satt betydligt mycket bättre än dom röda brallorna ringde jag till min barnmorska. När hon väl ringde upp så tyckte hon att jag nog borde göra ett besök på förlossningen, för säkerhetsskull! så hon ordnade så det bara var för mig att gå dit.

Hamnade direkt på ett intagningsrum där dom körde ctg-kurva i drygt en kvart. Allt såg bra ut, och bebisen sparkade på bra. (hjärtfrekvensen låg lite längre än den brukar göra hos barnmorskan, så nu vet jag inte alls vad det kan va för kön, förut hade jag mina aningar...) Tydligen hade jag även sammandragningar, men det var inget jag kände av, inga höga värden, så förmodligen är det såna som man brukar kunna ha, ingenting som tydde på nåt onormalt iaf. Efter det fick jag träffa en läkare som klämde på magen, å även gjorde ett ultraljud, även den här gången satt barnet upp, alltså med rumpan i säte så något könsorgan gick inte att se, rackarns unge! Tillräckligt med fostervatten hade jag oxå, så det var ju bara bra allting.
Hon ville även göra en nedre undersökning, å det kan jag säga er, det kommer ALDRIG kännas bekvämt och avslappnat att sitta i en gynstol. Hon kollade iaf å konstaterade att blödningen inte uppstått av fallet!

Efter många om och men med bilen framåtillbaka på stan så hade jag fixat åt mig lite mynt så jag kunde parkera bilen på sjukhusparkeringen (dom tar uppenbarligen inte mastercards) så kunde jag gå ner på operation å vänta på pappa där. när jag började få panik över parkeringstiden (å inga mera småpengar hade jag heller) kom han så äntligen! allt hade blivit förskjutet en timme, så klockan var nästan 16.30 när allt var klart.
Pappa var i stor sett döende när vi kom hem, då hade bedövningen släppt!! tacka Gud för Citodon säger jag!

Banken var här igår å gick igenom å kollade hur skicket på huset var, inför att kunna göra en värdering och kunna höja gränsen för att utöka möjligheten till att låna upp på bottenlånet, vilket inte lät omöjligt! Så nu väntar vi egentligen bara på besked om ja eller nej, samt det exakta priset på en ny pump med alla arbetskostnader det kräver!

en ganska slitsam dag!

Vecka 33

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 17 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 7 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 11 jan 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

 Vecka 33: 17 nov - 23 nov 2009

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
  


Havandeskapsledig

Äntligen, är jobbandet över för ett bra tag framöver. Kom ganska nyss hem från barnmorskan där det gick ganska bra idag, ska dock tillbaka nästa vecka, för att ta fastevärde på mitt socker som låg lite i överkant idag. Magen hade dessutom stigit från 29 till 34 på 3 veckor vilket inte är "normalt", Malin trodde dock att det kunde bero på att magen var lite sned. Får kanske ta det lilla lugna med sockret ett tag så bebisen inte växer å blir en 5kilos klump som ska ut, för det vill jag då rakt inte!

igår var vi på banken, för att se om vi kan göra nåt på våra lån, samt kanske låna pengar så vi kan byta ut våran värmepump! Jag vet, det rimmar dåligt... där vi kommer göra vinst är på elen, när vi byter pumpen! Som det är nu är den pump som står här 30 år, det betyder att den faktiskt kan pajja närsomhelst. OCH varmvattenberedaren i pumpen har varit paj i över 20 år så vi har en separat varmvattenberedare, som drar kostar oss enorma pengar!! Med vatten inbyggt i pumpen kommer vi tjäna minst 10000kw /år. Dock kunde hon på banken inte säga varken bu eller bä, vi tror att en ny pump inkl alla grejer å arbetskostnad kommer kosta runt 70000kr. Lägger vi det på toplånet blir vi ju tvungna att lägga avbetalningen på längre tid, det vill vi inte. å för att få lägga det på bottenlånet krävs mest troligt en värdering på huset! nytt pantbrev, osv. Just nu låter det ändå mest troligt att vi tar ett medlemslån å betalar av det i den takt det går, eftersom jag har nån form av förhoppning att min miljonär till far kommer att vara givmild i jul!
Vi måste ju dessutom radonsanera huset för ca 15000:- å egentligen byta ut braskaminen oxå, men där har jag hittat en fin som kommer kosta kring 6000:- med alla rör å sånt. men det är inte högprio. Ny kyl/frys å en duschkabin är nåt som vi oxå kommer behöva skaffa oss, för att få ner elförbrukninen samt vattenförbrukningen! *intressant värre jag vet*

Har fått nå skit i mitt akvarium, det har dogat massor av guppysar (vi hade iofs överflöd) så nu har jag fått greja på varenda dag å bytt vatten! det är massa Nitrit i vattnet, å guppys är tydligen väldigt känsliga för det, vilket kanske är tur, annars hade vi nog inte märkt nåt. *springer å byter lite mer vatten*

Snart kommer min älskade lillebror... bäst man gör sig "redo"