Utslagen (ber om ursäkt för stötande bilder)

Mina kära utslag beror antagligen på min exponering av Börje eller min konsumtion av mjölk eller vete. men vilken av dom vette fan... bara att dom ökar i antal, och att när dom kommer oftast smärtar. värst är det när dom e på överarmarna och i knävecken... vill ni se hur det kan se och har sett ut?
    <--- var bara tvungen att lägga ut en bild på min senaste tatovering. Den 31a mars ska jag till moa å rätta till den på magen.. får väl lägga upp lite bilder när den e fixad..

Det gick iallafall bra att jobba dom där nätterna!! Vadå lättförtjänta pengar. dock e de ganska slitigt att hålla sig vaken, om man som jag resonerar som så att på natten sover man. Men det sitter fint nästa lön, lagom till dubbelhyra å allt..

Den tredje mars ska jag iaf träffa doktor på Lungan.. förhoppningsvis så får jag väl veta vad jag ska undvika i framtiden, känns jobbigt om de e Börje jag måste undvika.

Men exakt hur bra e re att TaKida ligger på rix topp 6?? Skitbra!! nu slår dom nog stenhårt. jag menar det finns ju folk som inte lyssnar på p3 å p4 där dom mest har spelats, så det är bara bra att dom kom till Rix. Risken e ju att man inte vill höra dom alls sen, men det tror jag inte blir nåt problem för mig... dom e snorigt bra'a tycker då jag.

nu ska jag kolla i tvättstugan om mina kläder börjar torka på sig.

puss å klem

om jobb och pengar

I förmiddags ringde mobilen, det var chefen som ringde. Hon sa att hon hade en bra och en dålig nyhet. Vilken vill du ha först frågade hon? Jag sa att det beror på vad den bra'a respektive dåliga nyheten var. Hon berättade den dåliga först. Jag tog igår torsdag frivilligt på mig att jobba natten mellan söndag och måndag. Nu sa Gertrud att jag var TVUNGEN att jobba lördag natt OXÅ. Om jag hade protesterat hade hon berordrat mig så jag kan väl ändå summera det som att jag blev det direkt.  Den braiga nyheten var iaf att nu har hon börjat med sommarförmåner vilket då betydde kvalificerad övertid två nätter = dubbel lön, ledigt på måndagen med betalt samt två lediga dagar senare som kompensation. Vilket då betyder att jag bara behöver ta en dags semester när vi flyttar. Alltså har jag två semesterdagar till inför sommaren eftersom jag inte behöver "slösa" dom nu.
Det blir iaf fina pengar några löner framöver nu. Först kvalnätterna på lönen i mars å sen påskhelgen på aprillönen!

 När klockan var 12.40 gick jag bort på kommunhuset...

När klockan var 13.40 gick jag ut från kommunhuset....
Då hade jag varit på intervju om jobb i Bräcke.. inte någon regelrätt jobbintervju men jag tror jag har fördel av det eftersom jag då när tjänsterna kommer ut, och har ansökt, redan har varit på intervju. Lät inte som att mina löneanspråk kommer vara nåt problem heller. Bräcke verkar betala bättre än Östersundskommun. Undrar just om jag ska försöka få tag på min gamla klasskompis Anna, hon jobbar i Bräcke, för att höra vad hon har för lön, och lägga ribban där.

Nu är vi iaf i Viken, men jag åker ju hem i morron nångång på eftermiddan eftersom jag ska jobba :-C
Dessutom har jag min ordinarie jobbhelg nästa helg, så det blir en hel del jobba nu asså

Nu ska jag kolla vem som vann På Spåret och hur det verkade gå på Let's Dance.

puss hej


Känns bättre...

Min mentala spärr släppte i förrgår, så nu känns det faktiskt mycket bättre, har inte haft ångest på hela dan. Men jag står fast i mina åsikter att om han hade fått hjälp, hade han kanske levt idag.

Har ansökt om semester dagarna efter påsk.. vilket isåfall betyder att jag är ledig en vecka å kan flytta ut i någorlunda lugn och ro, samt städa ut mig å besikta lägenheten här 31 mars. Så jag får hoppas att chefen är snäll med mig och beviljar ledigt.
Ringde Östersundsbostäder å sa till om besiktning samt att lägenheten är ledig en månad tidigare. vilket känns jättebra, att slippa dubbel hyra om det är möjligt. Ringde även jämtkraft å slapp även där betala för elen i april eftersom jag inte bor här då, och avläsning av elmätaren beställdes samtidigt. Och till sist ringde jag Fyrfasen så nu får vi ström också när vi flyttar in i bräcke. Nyckeln hämtar vi direkt efter påsk - Skitbra!!!!

Verkar som det är lite folk som vill komma å titta på lägenheten, så det kanske är bäst man städar lite *hehe*

*Roger över Roger ut


Pengar

Pengar e bra å ha. Det är en klar fördel att portionera ut sina pengar så dom räcker hela månaden. Jag gör det men tycker ändå att det är för mycket månad kvar i slutet av lön. Dessutom var jag så dum så jag lånade ut 500kr till storebror 1 dvs den som är äldst och borde vara mest klok av oss. Det är han inte. Förr i världen fick dom som jobbar på Gällö Sågen lön den 15e varje månad, jag trodde att det fortfarande var så. Men det visade sig att det inte var så. Alltså var nr1 redan helt utan pengar när det var mer än två veckor kvar till lön. Dessutom tjänar nr 1 mera än mig, har väl typ rent det jag tjänar före skatt dvs strax under 20000kr. Aja skit samma. Enligt honom skulle han ha fört över pengar till mig i fredags kväll... jag tog med mig bankdosan på jobbet å kollade kontot efter kl 12 idag för att se om pengarna kommit eller var på väg. inga pengar i sikte vad jag kunde se. ringde då telefonbanken... där jag fick bekräftat att det inte var några pengar på väg.
 
Ringde till pappa å berättade hur det var, han frågade ut bror som bestämt hävdade att han hade fört över pengar. Pappa fortsatte å sa att jag ringt banken, då fick han ge sig. så nu löser det sig i allafall, bror blir skyldig pappa pengar istället. rätt åt han.


Vet ni... nyss när jag satt å skrev så skulle jag lägga in en bild i texten så försvann allt.. så nu skriver jag inte allt jag hade skrivit nyss... ska dock försöka få till den där bilden ändå..

Jag skrev ju i förra bloggen om Sten-Inge, jag kan faktiskt inte fatta att han e borta, att han valde att ta sitt liv. Känns så himla jobbigt, visst vi hade inte pratat på drygt ett år, men ändå känns det så sorgligt, jag är som på gränsen till att börja gråta hela tiden, men det blir som inte att det blir..
Nu ska jag försöka mig på bilden

 
Jag hoppas Sten-Inge har det bra i sin himmel.
*wherever you are*

filmer som man vill se om man vill se skitfilmer!!

Tex kan man se Sweeny Todd eller hur den nu stavas. Jag, Lars å Emma åkte ner på stan för att se den igår. När vi väl sitter inne på bion säger Lars att det är en musikal..... a men va fan!! Jag å Emma kände oss skitsnea på de. Den var inte bra nånstans, vi satt å skruva oss mest hela filmen, kallt var det dessutom. Skitdålig film - Se den inte.
Såg idag Svarta Nejlikan. m Michael Nykvist... 1.23 timmar av totalt lidande. Slängde filmen när den var slut. ja okej den bygger på en sann historia men det får väl va nån måtta på dåligheterna..

Däremot såg vi en bra film i fredags. Irene Huss - Tatuerad torso. riktigt bra, kan rekommenderas!


Såg i tidningen i går en dödsannons på Sten-Inge Sagen. ni som har hängt med i mina svängar vet att han och jag träffades mycket sommaren 2006. iaf juni-juli. Jag blev alldeles kall, å det vred om i magen. Mådde lite illa oxå. Jag visste att han mådde dåligt. det var redan då vi träffades anledningen till varför det tog slut. att han inte kunde känna nån glädje fast vi hade det bra och trivdes i varandras sällskap. Hur han dog vet jag inte men jag är helt övertygad om att han gjorde det på rätt sätt den här gången eftersom han lyckades. Berättade för Lars hur det låg till, tror han förstod. Jag menar, Sten-inge var en väldigt speciell person, och att han råkade se ut som Orlando Bloom gjorde inte saken sämre. Frid över hans minne. Läste hans blogg på lunarstorm som han skrev två dagar innan han dog.. han bad om ursäkt till några personer där.. bla en emma... kan vara jag. kan även vara någon annan.
Jag kommer aldrig kunna lyssna på Shayne Ward's No promises igen utan att tänka på Sten-Inge. det var liksom våran låt..


Lars har nyss åkt hem, å jag längtar redan efter honom!!

allt för denna gången. puss å hej

Lite vintips inför helgen!

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar en skvätt av vardera på en vit bordsduk. Det vin som lämnar en gredelin fläck efter sig är ett rödvin.

Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vitt vin konstatera om det är rött eller icke.

När man serverar är det lämpligaste att ge var och en av gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de inte förstör sina kläder medan de spiller på sig.

Till fiskrätter, såsom fiskbollar och matjesill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin man serverar i porten. Har man ingen port kan man servera det i trapphuset eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får så mycket att kånka på.

Till vilt bör man servera något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Oöverträffat
Innovativt
Preliminärt
Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Västkustskt
Konstitutionerad
Substantiera
Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:

Tack, men jag vill inte ha sex.
Nej, ingen mer sprit för min del.
Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Ha en trevlig vinhelg!

Fixerad

Jag ska villigt erkänna att vissa dagar förstår jag verkligen inte varför jag håller på med min matdiet. I fredags tex var jag så sugen på chips så jag fullständigt gav blanka den i att jag inte hade utrymme i min matbudget för det. Hade lite dåligt samvete sen, men va fan! Har kommit i ett stiltje i mitt viktnedgångande. Har stått på samma vikt i tre veckor nu, men men jag ger inte upp. Andra dar så förstår jag så väl varför jag gör det!.

Åkte igår till Lars, pga skidskytteVM tog det mycket längre tid att ta sig ut ur stan. Var nere hos Lars runt 17,40. Vi åkte direkt på ica för att inhandla det som behövdes till den soppa jag skulle göra. Jag har märkt att när mitt blodsocker är lågt blir jag väldigt lättretlig, så flera gånger vacklade vi/jag om vi skulle äta soppa eller inte.. soppan skulle ta närmare en timma att få klar. efter många om och men bestämde vi oss iaf för att äta soppa ändå. Vi åkte hem och jag började hacka å ha mig. Dryga timmen senare var soppan klar, jag sörpla å åt.. lars såg lidande ut. Det tog en bra stund att få honom att erkänna att han inte gillade soppan! Då vet jag ju de inför framtiden, att den soppan får jag äta själv framöver, om jag gör den igen.
På torsdag kommer det en kille å fotar i Lars lägenhet, den ska ju hyras ut, å han som äger huset brukar annonsera ut på blocket, så det ska väl va nå bilder så folk vet hur det ser ut. å de e ju bra,
min lägenhet ligger ute på bostadstorget hos Östersundsbostäder nu, har lite jag ska försöka fixa innan det kommer folk å tittar på hur det ser ut här. å det ska jag börja fixa till i morron

Näe jag orkar inte skriva nåt mer nu... så nu blire inge mer..

A hejrå

Blodprovet...

för någon vecka sen, typ 3. tog jag på jobbet ett blodprov, min läkare hade beställt uppföljningsprov gentemot: katt samt vissa födoämnen (vete, mjölk, soja, ägg, å några mera grejer som jag inte kommer ihåg) Idag hade jag ett röstmeddelande på mobilen, så jag ringde å lyssnade. Det var Lena på Lungmottagningen som hade ringt. Hon sa att jag skulle ta dom här proverna igen. Så jag ringde upp och berättade att jag hade tagit dom för några veckor sen.. Lena sa att hon skulle ringa Årekliniken å efterlysa svaren. Sagt och gjort, efter typ 20 minuter ringde telefonen, det var Lena som hade provsvaret i sin hand. Enligt detta prov, hon kunde inte tyda siffrorna (bra eller dåligt) så visade svaren positivt vilket e negativt på KATT, MJÖLK och VETE. hon skulle lämna provsvaren till min lungdoktor Håkansson, så skulle hon skiva till mig, om hur jag ska bete mig... Mjölken å vetet kan jag ta.. men om jag får alla mina utslag av Börje, då måste jag nog avveckla honom från mig men jag VILL INTE de. Fast det känns ändå bra att ha fått ett någorlunda besked, men jag trodde verkligen inte att det var så det var.

Farmor e sämre nu, har bestämt med pappa att jag inte ska åka dit. Jag vill inte se henne så som hon ser ut nu, pappa säger att hon ser hemsk ut. Jag vill minnas henne som hon var innan hon blev sjuk. Dessutom så känner hon tydligen inte igen många heller, så jag låter bli, å de enbart för mitt eget egos skull, jag e hemsk jag vet, men jag fixar det inte.

Har hittat ben till sängen (ramen jag har runt sängen nu ska jessica få, Lars HATAR min sängram) på ikea. Har även hittat en huvudgavel med dolda hyllor á 1500kr. Funderar på Ek eller mellanbrun.. lutar mest åt Ek, får fråga Lars vad han vill oxå. Vi får iaf inga nya tapeter i vardagsrummet, fast dom ser ut att ha suttit lääänge.
Jag har iaf börjat att packa lite smått.. alltså inte smågrejer utan smått börjat packa ;-D
Tror att papporna kör flyttbilarna.. iaf svärpappan verkar ha anmält sig frivillig.. tror jag ska be *läs tvinga* min pappa oxå.. om han e ledig...

I juni kommer det hundbebisar hemma hos pappan, då är det jämthundar som kommer, svärpappan funderar oxå på valpar, då är det gråhundar.. Jag personligen gillar jämthundar bäst, men Tikka e väldigt fin å mycket trevlig, fast hon e gråhund *hihi*

*Kan va så att det kan tänkas bli jobba i bräcke för mig, vore ju superbra, så slipper man pendla så mycke. men det är bara om det är ett längre vik, med chans till tjänst annars får jag nog stanna kvar på mitt jobb en stund till..

Idag gifte sig Monica å Chandler, har sett det avsnittet massor av gånger, å jag blir lika rörd varje gång.

nu ska jag in i tvagen,
                                      i morron vankas det brandutbildning samt bilfärd till bräcke,

hej å hå .... behå

Älgar

Jag tycker att man om man var älg skulle hålla sig i skogen. och inte vara ute å springa på vägarna,. speciellt inte på E-14 i höjd med flygrakan strax bortanför andra infarten till Ånge. Där kommer jag och lars åkandes, bländar av för en bil långt borta på rakan, fortsätter att köra på, när våra bilar får ljuskontakt dvs är väldigt nära ser jag och Lars samtidigt två älgar på vägen, vi skriker båda rakt ut! Jag lyckas köra mellan älgarna, men bilen vi mötte gjorde det inte, Lars vände sig om i samma ögonblick som vi möttes och fick se ett stort snömoln. Älgen var träffad. -VÄND BILEN.. vi måste vända och kolla hur det gick. Saktade in, vände bilen och åkte tillbaka, en jättestor ränna i snön från vägen å ända ner till där skogen började. Lars sprang iväg till den krockade bilen, för att kolla att de levde, å det gjorde dom, om än lite chockade och mörbultade. Han kommer gåendes tillbaka till min bil för att hämta ficklampan och beger sig sedan mot själva olycksplatsen, jag följer med, vi ser ögonen på älgen, en älgko, den ligger ca 5m in i skogen. Efter många om och men så kommer det fram att polisen inte tänkte komma, utan en älgjägare på den jaktmarken där vi var skulle skickas ut för att avliva den stackars älgen. Lars sa då till mannen som körde bilen att han hade med sig sin älgstudsare, eftersom han hade varit å skjutit i helgen, så han kunde, om polisen tillät det, avliva älgen. Mannen ringde upp polisen igen, och lars fick prata med polisen som gav honom klartecken att det bara var att skjuta. Så Lars tog fram studsaren, och begav sig ner i skogen, älgen låg där, försökte hålla sig uppe med hjälp av frambenen. magen och benen var antagligen det som fick ta smällen, så det verkade heltrasigt. Två skott senare så var älgkon avlivad. när vi åkte därifrån gick det inte fort! snittade väl 70km/h högst... Det var tur att vi inte körde fortare än vi gjorde, annars hade det kanske varit vi som krockat å med min lilla seat, och den hade inte tålt en stor älgko... den mötande bilen körde alldeles för fort

Jag är så tacksam att jag lever, det var först i morse som jag fattade hur nära det var!!

Viktväktardag idag   -1.1kg sedan förra gången. Jag hade lagt i parkering till 17,15..... när klockan var 17,15 hade jag inte fått väga mig ännu... det e så segt de där, alldeles för liten lokal och för dåligt med tider för vägning, nu ska alla i östersund gå på måndagar... inte bra.
Tur man går varannan måndag.

Vi har förresten bestämt oss, det blir en trea i bräcke... känns helt underbart. ska höra mig för om jobb där ist för i stan, orka pendla i längden...

över och ut