Nedräkning

Nån mer än jag som tycker att detta året har gått VÄLDIGT fort? Bara sen den 13 maj, när jag fick reda på att jag var gravid har tiden bara rusat iväg, å nu är det inte alls många dagar kvar tills bebisen kommer! Jag har lagt mina vitaminer i en burk, en för varje dag, å nu är det inte så många kvar att ta!

En sak som jag ångrar att jag inte gjort i år, var att jag inte handlade mer när jag ändå var på Ullared! Okej för att vi inte hade plats i bilen, men man kan ju handla å få grejerna hemskickade, jag som hittade så mycket snygga lampor å såna grejer, hade ju varit perfekt här i huset. Synd att man inte kan handla via internet. Dock hoppas jag på att jag, förmodligen inte nästa år, kommer iväg på en bussresa ner till Ullared. Det kostar iofs en del att åka, men bara en sån enkel sak som att slippa KÖRA hela vägen samt att slippa parkeringsstrulet som är där gör det värt en stor del av kostnaden! I somras åkte vi varv på varv för att hitta nånstans att parkera, tillslut blev det i deras parkeringshus, längst bort på parkeringen! vi behövde dessutom bara köa i kanske en kvart innan vi kom in. Men vi kom ju i "bra" tid, eftersom han Boris på tv-serien Ullared sa att i lunchtid har dom som gått in när affären öppnat börjat på att bli klara å är därför på väg ut. Dom var faktiskt där å filmade när jag var där, men jag såg inge kamerafolk där jag var, bara en massa skyltar å reklam om att dom var där!


Vårt nyårsfirande blir lugnt idag. Vi ska äta lite älgfilé och potatisgratäng, med sallad å nån dressing. Vi har 1kg räkor som vi ska äta oxå. Samt lite kex å ost. Vi skålar nog i Coca Cola eller Dr Pepper! Ifjol, gjorde Lars en "god" drink till sig själv, sen Janne gått hem. Rysk vodka i ett martiniglas med en oliv.... Dry MArtini utan Martini... haha, såg verkligen äckligt ut!


BB-väskan

Har packat i och packat ur väskan som ska med till BB. Men nu tror jag att den är bra.

Eftersom vi inte vet vad det blir för kön, får kläderna bli neutrala... (har ju bara såna kläder iofs, men ändå) Overallen är alldeles för stor, men hellre det än ingen alls om det är jättekallt när vi ska gå till bilen.
Har packat ner 2st bodys, i stl 50 och 56. har på känn att alla kläder i stl 50 får vi lägga bort direkt, då bebis redan nu är större än "normalt" Napp, filt och den första nallen är oxå nerpackad såklart!









kanske inte var så intressant, men det struntar jag i!


Julafton...

Har spenderat merparten av dagen i köket, med jätteont i fötterna som resultat!

Maten räckte å blev över, nu har vi mat i 345634 dagar till! Jag åt inte ens av hälften, vilket känns dumt, men man får väl gå å nalla framöver. Fick några julklappar oxå. å som vanligt måste jag ju berätta vad:

1000kr + Paradisask av far (jag och Lars)
52-dels bestickset, Anders Petter (jag å Lars) från svärmor/far
skål full med olika chokladpraliner (jag å Lars) av Lars lillebror Mikael å hans Zandra
Lady rakapparat av min älsklingssambo (perfekt nu när man inte kommer åt ;) )
2st Lasse Åberg Vinglas (jag å Lars) av svärmor/far
1000kr av Lars föräldrar (gemensamt men mest Lars, eftersom jag la beslag på pengarna från pappa)

Kotten fick oxå 2st julklappar av farmor å farfar.
1 jättemjuk å gosig nalle samt en haklapp med Hälge i kamouflagetyg

Katterna fick inga presenter men dom gav en bok till Lars i morse, White Line Fever av Lemmy Kilmister, mycket uppskattad.

Nu har alla åkt hem, diskmaskinen har fullt upp, kylen e proppad, granen pyntad å marschallerna brinner!

jag lägger mig på soffan en sväng. Fortsatt god jul på er!

julgnäll

Nu tänker jag vara lite gnällig!

Jag kräver inte att han ska hjälpa till, men jag önskade att han nån gång kunde erbjuda sig att "hjälpa till" eller åtminstone fråga om jag vill ha hjälp!

jag har fixat precis allt känns det som, ja han bar in granen i garaget så den får bli lite varm innan vi tar in den! Så då ska jag vara nöjd.

Detta har jag gjort:
fixat skinkan (grilljerat)
revbensspjällen
kalvsyltan
allt bakande
allt städande
renbäddning av sängen (vilket är jävligt ansträngande med superstor mage)

Dessutom verkar det som att en av mina närmaste (pappa), som på sista tiden blivit miljonär!! var onödigt snål med julklappen... Nu har jag ju inte öppnat paketet, men jag ser att det "bara" ligger en 500-kronors sedel i kuvertet han skickade med. Nu har han iofs lovat att vi ska få låna det som fattas när vi väl har fått offerten från YIT på värmepumpen, eftersom det mest troligt blir dom vi kommer anlita. Allt över 70' ska vi få låna eftersom det är det vi "får" från banken.

Man kan ju hoppas att han blir givmildare längre fram, han kanske inte har fått ut pengarna än.... (min fasters skogsförsäljning, där hennes del av arvet blev värderat högre än pappas del, därav får han pengar av henne, eftersom det ska va rättvist)

Nu ska jag fortsätta så det blir julafton nån gång!!

God jul på er!

Vändningsförsök

Har idag varit på sjukhuset nästan hela dan, eller iaf 6 timmar. Först ett ultraljud som mycket riktigt visade att bebis fortfarande inte har vänt sig. verkar trivas med att sitta i min mage. Vi försökte återigen se könet men eftersom den sitter så gick det inte nu heller... eller så sa hon så bara för att, jag menar en annan ser ju inte vad som är vad ju!

Bebis är nu nästan 15% större än bebisar i v. 36, det känns sådär. Den väger alltså redan över tre kilo.
både en underläkare och en överläkare försökte med milt våld att vända på bebis, men ack vad de bedrog sig, h*n ville absolut inte! Gjorde riktigt ont, mest nertill när de försökte få upp rumpan så den kunde börja rotera. Typ  en brännande känsla i huden. Hade fullt sjå med att andas!

Efter detta en timmes övervakning med ctg-kurva. Allt såg bra ut!

Ner på röntgen av bäcken för att se om jag skulle kunna föda i säte, detta visade sig vara precis under gränsen för om man skulle klara en sätesförlossning. ÖL trodde iofs att jag skulle klara det ändå, men dom ville inte riskera nåt, så nu är det bestämt att jag ska förlösas med Kejsarsnitt. Dock tänker jag hålla på när, eftersom det blir mera spännande då. Bara att hoppas att det inte blir innan, för då blir det akutsnitt å då lär man väl bli sövd, å det vet jag inte om jag vill!!

Lars har iaf tur som har julledigt så han missar inget jobb, det jag funderar på är vart han ska sova, eftersom det faktiskt är ganska dyrt att bara SOVA på sjukhuset, all mat å så får han ju stå för utöver, nästan så det blir billigare med hotell. 

Någon som vet om kanske första natten ingår även för pappan?
Hur länge stannar man NORMALT på BB efter ett snitt??

Tid!

Har fått tid för vändning... men vet inte om jag vill skriva ut den ifall det blir bebis på kuppen, lite hemlisar måste jag nog ha. Dock har vi ju inget babyskydd än.... det är i england! så jag föredrar att vänta tills efter 4 januari ändå om jag kan!

Hittills har jag bakat:
kolakakor
hallongrottor
knäckflarn penslade med choklad

Ska idag baka:
Ambrosiakaka

ikväll ska jag grina i timmarna två, eftersom jag ska se Svenska Hjältargalan!!

Barnmorskebesök

Var igår till barnmorskan, Lars som slutar tidigt på fredagar följde oxå med, han har inte varit med å hört lilla hjärtat slå tidigare, så jag tror han uppskattade det!

Alla prover var bra, blodvärdet högre än sist men lägre än från början, men jag behöver inte äta dubbla vitaminer iaf, vilket känns bra. vågen visade upp 8hg på 3veckor, (hade då som vanligt inte fått gå på toa på flera dar, så det var väl det som vägde)
När Malin kände på magen, och lyssnade med sin tratt sa hon att -Nä jag tror bestämt att h*n fortfarande sitter upp.... eftersom hon inte hörde några fosterljud söder om min navel, endast norr om. Skulle bebis ha vänt sig skulle ljuden höras neråt oxå, men med doptonen hörs det ju hur än bebisen ligger. Hon klämde å hon hade sig, å rätt ont gjorde det! hon ville för att vara säker göra en nedre bedömning. Helt plöstligt blev jag jätteobekväm så Lars fick sitta bakom ett draperi.... egentligen helt onödigt för han lär väl ska stå rakt framför mig sen när bebisen kommer ut, å då lär det förmodligen se värre ut än vad det gjorde igår. hur som helst så konstaterade Malin att bebisen sitter i min mage och därmed skrev hon remiss in till specialistmödravården (antar jag) för tid för vändningsförsök till veckan. Lars måste med sa hon ifall det blir så att bebisen ändrar sig å vill komma ut istället. Vilket jag hoppas att den inte vill, vill gärna att det blir nytt år först. (stackars barn att fylla år så sent på året) Men samtidigt skulle det ju såklart vara helt underbart om h*n ville komma nu!

Jag hoppas iaf att bebisen antingen är vänd av sig själv eller att vändningen funkar och den håller sig i det läget, för föda i säte vill jag helst inte, annars blir det väl ett planerat kejsarsnitt!

magmåttet, om det följer kurvan (vilket jag inte gör) skulle denna vecka ligga på 35, mitt låg på 39. Men det berodde helt på att bebisen sitter, annars skulle måttet bli mindre om huvudet sjunkit ner i bäckenet! Ni kan alltså tro att jag ser höggravid ut, trots att det är 1månad kvar (-1dag)

Vissa likheter?

 
Jag har bättre kort på min dator hemma.

Den stora bilden är iaf Erik Grönvall (Idol) och den lilla bilden är Sten-Inge, en kille jag hade en kort romans med för 3½år sedan, och som nu flyger sitt flygplan bland änglarna!
Har hela tiden under Idol tänkt jättemycket på honom eftersom han och Erik är/var väldigt lika varandra.
Sten-Inge var utan tvivel jävligt snygg!


mera grejer

Idag har vi köpt en skötbädd till skötbordet *vad annars* Vi kunde inte riktigt komma överens om vilken vi skulle köpa (på Barnens Hus), eller ja vi var iaf eniga om att INTE köpa äckelmumin eller barbapappa. Jag var lite sugen på Tummen, men vi köpte till slut en gul/beige med nallar på. Neutralt å bra. några centimeter för smal jämfört med skötbordet men, jag tror att alla hade samma mått så det spelar ju ingen roll. Skötbordet är ett sånt där med trådkorgar. Ej badkarsmodellen eftersom vi har ett hörnbadkar. Man kanske får ha en liten vattenkokare bredvid så man får varmvatten nära till hands. Vårt badrum är för litet för ett skötbord, om man inte väljer att väggmontera det, å det väljer man inte, med tanke på när det ska ner...
Köpte även nya sängkläder eftersom jag igår köpte ett täcke av den mindre modellen, tror jag måste se mig om om jag har nå påslakan som inte används längre å sy om så jag har några fler att byta med. så även örngott...

Var in på YIT idag å pratade med en jättetrevlig gubbe där om våra tankar kring en ny panna. Han skulle se till att vi fick ett BRA pris (tror han var högsta chefen faktiskt) Å jag vet inte om det alltid är så, men vi kände att dom verkar väldigt proffsiga där, så det kan nog tänkas att vi kommer anlita dom även om prislappen blir över 70 000kr. Vi får väl tigga till oss det som fattas isf. märket på den pannan är iaf en IVT. (lite bättre panna tydligen)

Utöver det så var vi på Willys, handlade egentligen ingenting men ändå gick det på över 500kr. iofs kostade ju kattmaten över 100kr så.... men framöver ska man ju köpa blöjor så pengarna kommer bara rinna iväg framöver. Får iaf hoppas att jag kan (vilket jag oxå har för avsikt och vill) amma, så sparar man ju lite pengar där genom att slippa köpa ersättning! Mamma hade inga problem med sin amning, så jag hoppas jag har ärvt det efter henne! Se bara på mig, aldrig haft hål i nå tänder, inte brutit nåt ben i kroppen och har inga allergier (eller jo, men det har ju kommit på senare år, å orsaken till det vet vi ju inte)

Undra om man ska se vem som åker ut från idol... känns som det kvittar egentligen eftersom det har varit rent ut sagt dåligt i år. Tycker inte att nån är bra. Den jag tyckte bäst om åkte ju ut innan det började, dvs Jon!