Helgen är snart slut

Så har en hel vecka till kommit å gått! Hur fort går tiden egentligen, å jag som inte ens har några barn än.. det sägs ju att tiden går så fort när man har fått barn!

Har ätit surströmming ihelgen, jag gjorde en macka (hårt gene) med mosad potatis, ½ surströmming, lök, tomater och gräddfil. Åt bara en, sen åt jag det dom andra som inte åt strömming åt: kycklinggratäng. Vi åt även en jättegod citronpaj till efterrätt, men sen var jag så dödandes mätt så jag trodde jag skulle kräkas, men de gick bra.

Jag å svärmamma har promenerat både igår och idag... *duktiiiig* Men idag var det hemskt att gå tillbaka, MOTVIND! nåt alldeles hemskt, dessutom. Men det ska erkännas, det känns bra att röra på sig. Tänk om jag kunde få mig till att göra det på vardagarna oxå, men det e knappt så man hinner...
I morron ska vi titta på ett hus, som vi kanske ska hyra (beroende på hyran, och hur länge det ska hyras ut) Vi ska dessutom åka till gällö en kväll å stan en kväll, å sen e de ju helg igen, å då ska vi tillbaka hit, å jaga gås (inte jag dock)

Men sen måste jag nog börja hålla mig lite hemma på helgerna, iaf den 11e ska jag va hemma, eftersom Hanna å Snorpan kommer till Bräcke då! Ska nog försöka pricka in en helg som vi ska åka till Hanna me. Det var ju ett tag sen sist om man säger så... fävikenhelgen för att vara exakt.

nä....

Sundsvall

Har spenderat nästan hela dan i Sundsvall.. eller ja, i Birsta. Åkte strax efter nio i morse. Vanligtvis när jag åker dit är det ikea först,. men idag gjorde vi birsta city först. Jag fick mina fina örhängen av Lars, dessutom betalade han mitt andra par örhängen oxå, vilket jag inte hade planerat (så jag kanske borde köpa dvd-spelaren som han ville ha, ändå, som tack) Det blev ett par ringar och ett par vanliga med pinne å plopp, hjärtformade.
Köpte ett par byxor och en t-shirt/top på Kappahl och enflaska detox 225kr på Life. Väl inne på ikea handlade jag inget speciellt av värde egentligen. två kuddar till soffan+ kuddfodral. lite köksredskap, en traktörpanna, en påse med luktgrejsimojs som jag ska lägga i garderoberna (vuxenpoäng).  Å så köpte jag en lampa och ett kastrullset åt lillebror (som han betalat såklart)

Efter det gick vi upp på OnOff å köpte en sodastreamer och två flaskor med essens. (cola å hallon) Tack pappa säger jag!  Det hade inte blivit nån streamer om det inte vore för presentkortet. Lars blev helkär i en dvd-spelare men jag blev snål... men ska vi till stan nåt till veckan så kanske jag måste gå in å köpa den!

Ni ska jag hjälpa till med maten... hoppla hej

Sorry

Men jag har inte haft nån större ork att skriva nu på nå dar..

Har fyllt år, känner mig inte ett dugg äldre än förra veckan.. det enda jag märker på att jag har blivit äldre är min styvsysters barn som numera är 13 & 14 år gamla, vadå det var ju nyss jag bytte blöjor å hade mig på dom ju, eller?

Jag fick lite presenter ändå, man får mindre krav på det ju äldre man blir har jag märkt.
# 10st jättestora vinröda rosor av Lars
# Presentkort på OnOff 1000kr av pappa
# två nitlotter av mamma (triss.....t)
# Paul Riesser kort: jungfrun. av Mikael å Zandra
# Vinkaraff med 4 glas av svärmor å svärfar å Christian
# Jättefin rosa bukett med bla gerbera i.

I morron ska jag å Lars å gänget från Viken ner till Sundsvall, å då ska jag få välja ett par guldörhängen, så det ska bli den rätta presenten från Lars.

Har tredagarsledigt denna helgen, känns skitabra! Tyvärr är jag ganska trött redan, men jag hoppas jag orkar hålla mig vaken så jag får se både Idol och Lyxfällan.... om inte tv:n är occuperad dvs..

nu ska jag kolla på ett avsnitt av Andra Avenyn på datorn tror jag..................... sägersåhej

Vadkramp

idag har jag jordens träningsvärk i mina vader efter mina å Carolas promenader i helgen. Ett tecken på total otränadhet!!

Har nu gjort nästan klart min tårta till i morron, den ska få stå å dra över natten så gräddar jag till den i morron, med nonstop uppepå! Måste kanske komplettera med lite bullar å nå kakor tror jag. har en känsla av att tårtan kommer att gå åt! vilket ju är bra.

Nu blir det duschen

Söndag = vilodag

I morse tog jag sovmorgon, ända till kl 9,30.... *igår vaknade jag före 9*  å när jag kom ner var jag alldeles ensam i huset. killarna var i skogen, å svärmor Carola hade åkt iväg på jobbet en sväng för å greja med nån maskin. Inte ens katten var inne... Fikade lite, kall oboy (har jag inte druckit på evigheter) och en segkaka med smör å ost. Efter en stund kom Carola hem å då åt vi lite nyponsoppa oxå. Å nu har vi varit ut på en promenad, ungefär lika långt som igår, fast vi tog en annan väg, hade megakramp i vänsterfoten i sista uppförsbacken... de måste bero på att jag är så tränad!

Ikväll börjar Andra Avenyn igen.....samtidigt som ensam mamma söker... blir svårt... tror jag kollar på ensam mamma å så kollar jag på Avenyn på datorn i morron, typ!

Vi funderar på att åka iväg till Johansson en sväng idag... carina lovade nämligen äppelpaj om vi kom.. *hihi* fast det var ju tidigare i veckan...

Undrar just om man ska lägga sig å läsa lite... nu har jag hållit på med min bok alldeles för länge igen... fast den är bra så orkar jag inte läsa, lyssnar ju dessutom på en bok... kanske bra att göra en sak i taget kanske. Efter att boken är slut, och den andra är avlyssnad, har jag några isfolket jag ska läsa vidare på... snart kommer nämligen böckerna där Heike är med å dom e så grymt bra'a alltså! Det är ju tredje vändan jag läser isfolket så uppenbarligen är dom riktigt braiga eller hur....

Hittade min gamla Kallkök-pärm...

Ja herregud va mycke roligt vi hade i tvåan på gymnasiet, under lektionerna i Kallkök. *haha*
Hittade massa goda recept, några mindre goda oxå faktiskt.. å kan nästan säga att jag kommer ihåg alla lektioner mer eller mindre!
Vi hade bjudningar å fester å så. allt vi gjorde åt vi upp eller sålde

Här bjussar jag på ett jättegott recept på glass:

Rårörd apelsinglass

2 äggulor
3/4dl florsocker
3/4dl koncentrerad apelsinjuice
2dl grädde

Gör så här:
Vispa äggulorna med florsockret av bara den
Ta i apelsinjuicen
Ta i den vispade grädden

Ta massan i en stor vid bunke och ställ in den i frysen. Ta ut den och rör då och då.
(bör med fördel göras i tid)

Här kommer en annan glass

Sjuden glass

3 äggulor
3dl grädde (1½dl mjölk, 1½dl grädde går oxå bra)
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
2dl vispgrädde som vispas till skum

Gör så här:
Blanda gulor, grädde och florsocker
Sjud detta till en tjock kräm
Kyl ner snabbt
Stoppa in i frysen ett tag (halvfrusen)
Ta ut den och rör om.
Ta i den vispade grädden + vaniljsockret
Stoppa in i frysen igen
Rör igen- slå upp i den form du önskar

Det blir lite ut å in i frysen på båda glassarna, men ack så goda glassar det är!!!
 
Ja det var väl allt just nu..........

Maggitarr!

Jag har fått maggitarr tror jag! Det känns så, det moler å värker i magen hela tiden, jag kan heller inte avgöra om jag är hungrig eller mätt när jag har ätit.. så därför har jag med all säkerhet ätit på tok för mycket sista tiden, just för att jag inte känt mig mätt. Ska nog göra ett besök på apoteket å köpa omeprazol för magen, snart!

Idag har jag å svärmor varit på förmiddagspromenad. Vet inte exakt hur långt det blev, nånstans runt halvmilen skulle jag tro. Jag konstaterade att jag har sämsta kondisen ever.. å flåsade på som värsta 243kilos valen på första promenaden på 15år så fort det blev lite uppför... ja herregud.. detta måste de verkligen bli ändring på. Nu ska vi gå en sväng i morron me.. *skönt* Man känner sig iaf ganska nyttig efteråt, å de e ju dessutom ganska skönt att röra på fläsket! En negativ grej: mjölksyra!!  jag som e laktosintolerant......... *näääääääääääääääärå* Jag vet inte riktigt vad som har hänt men inatt vaknade jag av att jag hade tokkramp/sjånadrott´n (sendrag) i vänster vad.. å den spökade lite under hela promenaden! Saltbrist sa mamma Carola, men jag vet inte jag, jag tog en tsk salt å vatten men inte känner jag nån förbättring än inte.

Igår när vi kom ner hit till Viken så hade vi fått vår leverans av Tallinsprit! 1100kr drygt för: 
1 liter Minttu
1 liter pina colada
1 liter Stolichnoja (inhemsk vodka)
1 liter J.W black Label 12årig whiskey
1fl Galliano (vet inte mängden)  och 
1 fl. Calvados...  Måste säga att vi fick valuta för pengarna. Bara Whiskeyn skulle i sverige ha kostat närmare 700kr tror jag, nu vart det inte ens halva priset. 
Lutar nog åt att vi måste fixa nya pass å åka över i sommar vi med... fast kanske ta en längre tur så man hinner se nåt. nu skulle det tydligen ha varit ganska stressande, 7 timmar inne i själva Tallin.. bara. Å den mesta av den tiden gick väl åt inne på winestore kan jag tro.
Vi hade iaf spritprovning här igårkväll... *gott*

Nu kom en attack i magen.... hungrig eller inte hungrig, det är frågan! *antagligen inte*... 

ny design..

håller på å försöker fixa nytt utseende... går sådär som ni kanske ser...

...

Såhär ser ögonen ut...


jag tycker att dom e skitasnygga

Favoptics....

I helgen som var beställde jag hem 4par glasögonbågar för provning. Dessa kom idag. fastnade för ett par direkt, Svarta å rosa med stenar på sidorna... *såg jag sedan* Dom passar bra både med utsläppt och uppsatt hår. Det kommer ju att kortast ner när jag ska till frisörskan i oktober. Det enda kruxet var ju att jag inte visste vart jag hade mitt ögonrecept. Så jag ringde till Synpunkten där jag var 04, och fick det. Mailade till favoptics... men tydligen var dom tvungna att HA receptet... så nu har jag bokat en tid för synundersökning nästa vecka. och man får väl nästan hoppas att det har blivit nån förändring då sen sist, annars hade det räckt med att få receptet hemskickat *det gamla asså* som tur är kan man faxa receptet.... Så om någon vecka har jag nya glasögon till ett billigt pris. Bågen kostade 435kr tror jag.

Åh vad vi är förväntansfulla på att få titta på huset... hoppas hon hör av sig snart! är egentligen bara i morron vi kan kolla denna veckan. på fredag bär det ju av till Fränsta igen å sen är vi inte hemma i helgen!!  Men det är nog ingen fara, vi har första tjing

Fick min semster beviljad... min nästa jobbarhelg! kanon!!  Ska söka semester i jul oxå... men inte förrän jag vet hur jag jobbar... om jag jobbar, det är ju det oxå. alla vi sköterskor i Bräcke är tydligen schemalagda ledigt vissa dar i jul/nyår/påsk/midsommar... men jag som resursare kan ju bli tvingad att jobba alla helger egentligen, om dom andra vill vara lediga. Därför tänkte jag va ute i tid...

Ikväll är det återigen IDOL... jag älskar Anders Bagge, vilken underbar kille... han verkar va värsta bamsebjörnen... Lars håller med! Han är så himla rolig oxå... såg ni förra veckan när han imiterade killen som spelade trumpet... hahah *asg*

heihipp


Rond

Idag hade vi rond på jobbet, å jag som inte rondat förut visste inte riktigt hur det brukade gå till... en sak är då säker!! Jag har det jag gör i morron!  vilket jag hade redan innan vi hade rond! Läkemedelsgenomgång med 10st boende är planerat att ske nästa vecka, å eftersom jag har varit så mycket i Kälarne så har jag ju inte haft nån koll.... förhoppningsvis får jag det i morron! eller senast torsdag!

nu åter till nya serien på tv4.  Maria Wern - Främmande fågel

Rövare

igår fick jag höra på jobbet att det var en familj som skulle hyra ut sitt hus..  så jag tog nyss å ringde. Jorå mycket riktigt från årsskiftet tänkte dom hyra ut. Möblerat *hmm* Dom visste inte hur mycket dom skulle ta i hyra eller nånting. Det enda hon visste med säkerhet var att det är vattenburen elvärme... Vilket betyder höga elräkningar! iaf på vintern... Hon frågade hur länge vi ville hyra.. ja de beror väl på hur länge dom tänkte va borta! Lars tyckte att vi skulle höra om att köpa det istället! Har så god lust att ringa igen å fråga om vi inte kan få komma å titta redan idag.... kanske borde göra det!!  Fast det är som det är att hyra möblerat oxå... men vi får se.. både lekstuga och friggebod finns det på gården, och bubbelbadkar i källaren!!! ...

Njä, vi väntar tills dom hör av sig.. *man får inte vara angelägen har jag lärt mig*

Promenix

Jag å min jobbarkompis Chris var ikväll ute på en riktigt skön promenad, tillsammans med hennes kungspudel Kajsa. Vi tog oss en svängom i elljusspåret, vet inte om det blev de klassiska 2.5kilometrarna eller inte men det var iaf hur skönt som helst med lite promenadande! Blir nog flera gånger. Hade faktiskt hyffsat med fart när jag gick själv med... ska jag gå ensam blir det på vägen... kanske med mp3n som sällskap.


Har idag börjat ta tag i situatioenen tjockis-emma .... igen... .ahahah, har varit konstant hungrig idag men jag hoppas att det ger sig, och att min spärrkänsla är kortisonrelaterad, känner mig liksom som att jag har mera mage än jag har plats för... kan inte förklara riktigt hur jag menar... uppkörd kan man väl säga. Hade så här för ett tag sen me å de var i samma veva som jag åt kortison.... dessutom har jag en nattlig svettproduktion som inte är av denna världen asså, turligt nog utan doft men ändå!! Kul å vakna på natten helt dyngsur... mycket troligt även detta en kortisonbiverkning!!

Nu ska jag leta reda på mitt "recept" på mina glasögon: har beställt hem 4par glasögon för utprovning kanske slår till med nya, om jag hittar pappret där det står vad det är för styrka bara..

                    hejrå rå!!

Vad är oddsen...

på att vi ska hitta ett hus? Hittade ett bra förra veckan men nu är annonsen borta från hemnet så jag antar därmed att huset är sålt!

men men man får väl inte ge upp antar jag!

Äntligen hemma!

Är nu åter i hemmet!! Blev en sväng till staden, å inhandlade lite mat. 740kr gick de kalaset på. Vi var även tvungna att käka den där hamburgaren dom gör reklam på tvn för på Max. Crunchy nacho burger... hur god som helst! Vore det inte för att jag faktiskt MÅSTE hålla igen nu ett tag framöver så skulle jag kunna äta många såna burgare!
Tänkte faktiskt nyttiga till mig redan från i morgon, men jag får nog rucka på lite krav till helgen eftersom vi ska ner till Viken då, å veckan efter fyller jag ju år så då ska det väl bli tårta antar jag.  tror jag ska göra en vanlig med mosade bananer å chokladpudding,.. kanske nonstop på, det var längesen man åt sån tårta! hoppas det finns många svarta i påsen bara... *hihi*

Besökte Michaela å Jonathan en sväng innan vi åkte från stan, tyckte inte att magen hade blivit just nåt mycket större sen sist! iofs bara drygt 1½vecka sen... i morron är det två veckor kvar, så nu kan bebisen komma.... vagnen hadedom fått hämta oxå... åh det ska bli så roligt å mysigt när bebisen kommit! då ska man få sytta, å hoppas på att Lars blir sugen han me ;o )


Uppe med tuppen!

Ja idag kan man säga att jag är uppe med tuppen, kan ju bero på att vi la oss typ 22,30 igår.. man blir trött av att jaga, tydligen! Det hela resulterade då i att jag kl halv nio i morse inte kunde sova mera. Vilket iofs är ganska bra för då kanske man somnar i tid ikväll eftersom det är slaveri i morron igen,  (vill inte)  Idag är det bara halv jaktdag, för sen ska det tas redas på KÖTT! Vårt kött som Lars har fått är nere hos hans föräldrar i Viken (Fränsta) Just nu lutar det åt att vi faktiskt måste åka till stan när det är klart med all jaktande å köttande här idag, det är nämligen eko i kylen hemma å det blir faktiskt fprtfarande billigare att åka till stan å handla på Willys än att gå på ica supermarket i Bräcke!  Så jag tror att jag tar ett majoritetsbeslut alldeles själv å bestämmer att det nog måste bli så!!

Solen skiner å de e hyffsat ute, egentligen borde man ta med sig nån av hundarna på en promenad, men det orkar jag inte... *latast*
Ska dock börja följa med min nya jobbarkompis Chris å hennes kille ut på promendad med deras hundar lite smått här framöver, Chris har en stor pudel, vet inte om det är en kungspudel eller bara en "vanlig" stor pudel.. som är klippt så där som pudlar brukar va, å jag har aldrig gillat pudlar över lag, men Kajsa är rätt skön faktiskt! Hon är otroligt duktig... men så är hon ju hennes bebis oxå...

*nu ska jag kolla om de e nå på tv*

Shopping

I morse när jag vaknade bestämde jag mig för att göra en tur till stan (är hos pappa, å alla jagar) så jag åt lite frukost å sen drog jag iväg, åkte härifrån kl 10,05 å var ute på frösön hos lillebror 10,50

Hade väl inga egentliga saker jag skulle köpa mer än att jag kände för ett par mjukisbyxor eftersom jag inte är ägare till några. Vi började gå på stan å hamnade inne på Dressman, där jag köpte ett par nya jeans till Lars (ett par som han redan har, faktiskt! Men sån stjärt han får i dom :-P) Med lite rabatt genom brorsan så kostade dom bara 269 kr.. Vi gick vidare ner på Priceoff. Där jag köpte 5par strumpor och två olika mjukisbrallor, varav ett par var halva priset och av märket Puma.  (har knäppt bilder på kläderna men dom kommer senare eftersom jag inte har fört över till datorn än)... det gick totalt på 249kr   vilket var helt okej. Efter det åkte vi upp på Lillänge... kollade Jula men det var så sjukt mycke folk där å jag hittade ingenting så vi åkte därifrån. Köpte första, eller fick rättare sagt , Clintan filmen när jag köpte Expressen å jag passade faktiskt på att köpa första Bourne...filmen oxå, fast jag sa att jag inte skulle göra det! Sen åkte vi ner på daffys å åt en varsin Kebabrulle.... det var ganska nyligt jag upptäckte att det var gott med K.rulle... har alltid ätit i bröd bara förut, Mätta å belåtna körde jag hem lillebror på frösön, tankade bilen för över 600kr å sen åkte jag hem till pappa igen.

Här har jag redan sen jag kom hem kl 14 ungefär hunnit tvätta bilen (och halva mig) samt två maskiner tvätt!! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra!!!

Fortsättning på föregående blogginlägg..

Dag 1 ska du dricka 8 glas vatten. Ett före varje måltid, ett på eftermiddagen och ett när du går och lägger dig. Resten kan du klunka i dig under dagen. Fortsätt gärna att dricka mycket vatten under resten av dagarna.

Kvällstips!
Känns din längtan efter mat allt för stor framåt kvällen, ta ett långt, skönt bad. Smörj in dig med dina bästa krämer och använd gärna en härlig badolja.

Vad är grejen med den här dieten?
Flygvärdinnemetoden omges med viss mystik, "Den är magisk", " Det är helt förbluffande" är lovord som man läser om den. Nåja, man kan inte sticka under stol med att det är en mycket tuff diet. Dock anses dieten genom sin sammansättning kickstarta din fettförbränning. Du äter inga mejeriprodukterm ej heller spannmål. Det är med andra ord en diet som saknar fett och där kolhydraterna är neddragna på en låg nivå, det senare precis som i GI-dieter. Det moderna GI-dieterna tillåter dock fett och just detta -  att dra ner på kolhydrater men fortsätta äta sunda fetter - har visat sig vara den mest effektiva metoden, på sikt, visar en ny israelisk undersökning. I mejeri- och spannmålsprodukter finns många näringsämnen som i de flesta dieter tillåts åtminstone varannan dag. Men eftersom de är helt uteslutna här är det viktigt att du inte kör dieten mer än 4 dagar. GI-diet är en bra fortsättning.

10 regler att hålla sig till
1.
Du får inte ändra, byta ut eller stryka någonting i dieten
2. Ät inte någonting mellan målen
3. Drick ingen alkohol
4. Drick massor av vatten
5. Drick så mycket kaffe eller te utan socker och mjölk som du vill men begränsa lågkaloiläsk till två flaskor per dag.
6. Ät grönsakerna råa, ångkokta eller kokta. Grilla köttet och kycklingen
7. Ta bort allt fett från köttet och kycklingen innan du äter
8. Smaksätt inte maten med någonting annat än salt, peppar och pressad citron
9. Ät dig mätt, men inte proppmätt
10. Håll inte på längre än fyra dagar

Dag 5 - i mål!
Nu är bästa tiden  för att se över sina "gamla" matvanor. Till exempel

Ät grönt.
In med mer grönsaker i din vardag. Gör berg av grönsaker både till lunch och middag till en ny vana. Ät kokta grönsaker oftare.

Motionera
Börja röra på dig till vardags. Om du inte redan gör det!

Ät långsamt
Lärdom av dieten: Ät långsammare, tugga ordentligt!

Drick vatten
Välj vatten till maten, många drycker är kalorifällor (för att inte tala om alkohol, dags att se över ditt intag?)

Skippa skräpet
Låt bli chips, godis, ostbågar

Välj bort snabbfärdigmaten
Ät sådant du vet vad det innehåller

Som sagt, det ska bli spännande att prova detta... jag som inte alls tycker om selleri tex får väl tvinga i mig lite ändå.

Idag har jag premiärstekt i min pannkakslagg.. det gick jättebra, förutom att jag glömde bort att den var av gjutjärn så jag brände mig stup i kvarten... Lagoma stora pannkakor blev det. Å smarrig ärtsoppa med senap till... *gottans*


Lars fick jättecraving på wienerbröd igår, men då fanns det inga på affärn, men idag fanns det... ska försöka stå emot...

4-dagars diet

Dag 1.
Frukost:
Frukosten är densamma alla 4 dagarna.
½grapefrukt
Kaffe eller te utan socker och mjölk
.

Lunch:
Grillad biff eller köttfärsbiff
Grönsallad och tomater utan dressing
1 äpple
Om lunchen: Ät så mycket grönsaker och kött du vill! Glöm inte att dricka ett stort glas vatten innan du börjar äta. Drick även till maten och ät långsamt.

Om eftermiddagen: Din lunch med kött och sallad innehåller mycket protein men lite kolhydrater. Därför kan du känna dig trött på eftermiddagen. Ta då en kopp kaffe eller te eller, om det är möjligt, en kort promenad, det piggar upp.

Middag:
2 hårdkokta ägg
Haricots verts
½ grapefrukt
Om middagen: Du får äta hur mycket haricots verts du vill. Ett sätt att pigga upp måltiderna är att duka lite fint. Kombinera inte ätandet med andra aktiviteter, som att titta på tv eller läsa. Koncentrera dig på maten, ät långsamt, tugga och lägg ner besticken mellan varven och drick!

Dag 2
Samma frukost som dag 1.

Lunch:
1 Lammkotlett
Grönsallad utan dressing
1 glas tomatjuice

Om lunchen: Grattis om du gillar grönsallad, du får äta hur mycket du vill. Blanda sorter, passa på att prova nya, smakrika typer av sallad

Middag:
Squash och blomkål, kokt eller rå.
Haricots verts
osötat äpplemos

Om middagen: Här får du frossa i kokta grönsaker, ät så mycket du vill. Liten varning dock för att H-V är en bönväxt och att man kan bli gasig i magen om man äter för mycket.  Motverka gasbildnng genom att äta långsamt och ev röra på dig efter maten. Äppelmoset är tänkt som en dessert. Lägg upp fint och njut! Passa på att vänja dig vid osätad äppelmos.

Dag 3.

Frukost som tidigare dagar.

Lunch:
Grillad kyckling utan skinn
Grönsallad och selleri utan dressing
1 äpple

Om lunchen: Nu kommer du förmodligen vara rejält sugen på massor av kyckling och då får du äta hur mycket du vill. Ta dock bort allt skinn och synligt fett. Och glöm inte att äta rejält med grönsaker i din iver över kycklingen.

Middag:
Grillad köttfärsbiff
skållade tomater
1 glas katrinplommonjuice

Om middagen: Du får äta obegränsatmed skållade tomater och hoppa inte över katrinplommonjuicen, den hjälper dig att hålla magen igång! Glöm inte att dricka mycket vatten, gärna ett glas före maten.
Dag 4
Samma frukost som tidigare

Lunch:
2 hårdkokta ägg
Haricots verts
1 glas tomatjuice

Om lunchen: Som vanligt äter du hur mycket bönor du vill. Och glöm inte: vatten, vatten, vatten!

Middag:
Grillad biff eller köttfärsbiff
Grönsallad och tomater utan dressing
1 glas osötad ananasjuice (kan bytas mot äpple)
Om middagen: Ät så mycket biff och sallad du vill, men komihåg att du är kvar i din diet-rutin ända till midnatt, och resultatet av din viktminskning ser du först på vågen i morgon bitti!

Ja inte vet jag om det funkar men det ska provas... kanske bäst att göra de på en helg, då blir det inte så långt mellan frukost å lunch,.. heheh

tårta

Igår efter blixtvisiten till Sundsvall, eller ja Ikea så åkte jag å Lars in till stan, först ut på frösön å käkade på Tages, sen hem till lillebror en sväng å sen till Andreas som igår fyllde 33år, han blev glad för lampan han fick, den var riktigt snygg, tror jag ska investera i en sån själv oxå faktiskt. Iaf så fick vi tårta, två sorter dessutom. Både Jamaica och Tages Violtårta. Jag var dum som tog av båda, för när jamaicabiten var slut var jag så mätt så jag knappt kunde äta violbiten... den som är världens absolut godaste tårta alla kategorier. Den näst godaste är schwarzwald å sen Jamaica. Längst bak i listan kommer den mindre goda prinsesstårtan... den innehåller FÖR mycket grädde... dom e dessutom inge roliga å göra, har väl gjort några hundra st av dom i mina dar i bageriet på Reveljen..

undrar just hur jag ska bete mig med min vikt jag.... den dära kroppsstrumpan *hahaha* som jag köpte/vann på tradera var verkligen bortkastade pengar, för jag såg inte den minsta skillnad! är den för stor då kanske? Dessutom krullade den ner sig å var obekväm. Har iaf funderingar på att köra en detox. det gör en av mina arbetskamrater på jobbet... hon hade konstant ont i huvet första dagarna... alla gifter som åker ut. Det ser ut som typ Bajsvatten, (värsta dyn liksom) men ska tydligen innehålla katrinplommon, så de kanske e gott, vad vet man. Ska kolla upp vad en sån flaska kostar å investera i en. Man får sympatisera lite med dom som fastar eller vad det nu är för period som pågår för dom dära som har lite konstiga religiongrejer för sig... 

216kr för en flaska med 20 dagars plågeri... kan va värt det. Ska dessutom köra en 4dagars grej nåt framöver, men tror jag ska göra det över en helg så inte jobbet blir lidande *huhu*

Som grädde på fläskmoset ska jag nu plocka fram lite läsk å mina chips från igår å invänta IDOL!!!

heipa

mina jobbarbilar... riktiga sköningar

bil nummer ett jag körde under mina tre första veckor i Kälarne...

Toyota Corolla Verso.

Bil nummer två...

 
Toyota Avensis

Bil nummer tre gästspelade bara några dagar...

 
Toyota Prius.

och till sist...
 
Volvo S-40..

Har åkt dessa bilar, men inte i dessa färger..

Nu har vi ett hus på G... igen

antog en utmaning

Fem saker i min frys:

  • Isbitar
  • Broccoli 
  • Bär 
  • Fiskpinnar 
  • Bacon


Fem saker i min garderob:

  • Skor
  • Kläder
  • Stereo 
  • Plastpåsar
  • Kattsand


Fem saker i min bil:

  • Grus
  • Skivor
  • Verktyg
  • Gamla parkeringslappar
  • Otymplig madrass

Fem saker i min handväska:
  • Täckstift 
  • Nagelfil
  • Mobil
  • Spegel
  • Plånbok

Sådär ja... tack perfectbynature.. tog utmaningen


Blixtvisit

Igår kväll fick jag ett infall, man kanske borde åka på ikea å köpa brorsans present där.... sagt å gjort, jag sket helt i att ta sovmorgon idag, jag åkte Slog nog nästan Lars' rekord i snabbhet inne i huset idag. Åkte strax efter halv nio i morse. framme ganska prick tio. in, kolla runt, plockade de jag ville ha (lämnade tyvärr massa grejer, eftersom jag kom på halvvägs ner att madrassjäkeln fortfarande ligger i bilen... ) betalade, fikade å åkte hem. var hemma ungefär halv två.

Detta köpte jag idag:
 

200st värmeljus (naturligtvis) 38kr
Galgar. (blir mest en bunt varje gång, alltid bra å ha) 9kr
Lampskärmar till vardagsrumsfönsterslamporna (dom jag egentligen ville ha kostade lite för mycket idag) 98kr
Klotlampa eller vad man nu ska kalla den, (storebrors 33-års present) 149kr
2st svarta lådor.... med lock 40kr
Redningsburk 29kr
Handuk 50x100 cm (till håret) 15kr
Vas.. *blomster* 59kr
Glödlampor (egentligen helt onödigt, men ändå) 19kr
liten bricka i plast  *turkos* 19kr
Glas med svarta prickar *godis* (spräckte det ena direkt jag kom hem) 49kr
Stor kastrull 159kr
sist å minst en papperspåse 2kr. Totalt 685kr.

okejdå jag köpte en påse chips i fikabutiken 9kr.

Det blir nog en vända neröver senare igen, å då med sällskap. har lite grejer som jag tänkte köpa, lite presenter å julklappar å så... verkar va massa som fyller halvjämnt eller flyttar hemifrån å då passar det ju med grejer från ikea tycker jag...

Kinaskorna

Har förresten fått mitt första traderapaket. mina röda fina skor... tyvärr är det ju inte riktigt väder för såna nu, så det dröjer kanske ett tag innan dom kommer till användning. Ska kränga på mig dom å visa upp nåt framöver

hujedamej

Nu har jag gjort klart min jobbarhelg. Allt har gått bra, förutom att min minicall inte fungerade då, vilket kändes rätt otäckt faktiskt. Men saker har löst sig iaf. Inga direkta katastrofer har ju inträffat så då får man nog vara nöjd. Men helt klart så ska det tas upp till diskussion hur vi ska lösa det i framtiden. jag vill inte jobba en helg till utan att det är fixat på det ena eller andra sättet.

Nu har Lars kommit hem från sin jakt! blev inge idag, nästa helg är det tydligen jakt igen hos pappa, så det blir väl till att va där då. inge kul å va ensam.  Har ätit flämtande utter idag så det stod rök ut genom öronen bitvis, blev kanske aningens  mycke sambal... !

tror faktiskt att jag ska kolla lite på Hitch nu å sen gå å lägga mig...

herrå


Utmanad... även jag

Så har även jag blivit utmanad att skriva ner de bloggar jag läser
Å eftersom jag e sämst så tror inte jag att jag får till länkandet så ni kommer till personens blogg när ni pekar på namnet.

Kristoffer: Min lillebror, som när han känner för det bloggar ganska mycket, annars kan det gå ett tag mellan inläggen. Han skriver om allt möjligt, han är liksom jag ganska känslosam, har lätt att få känslor och blir lätt frustrerad över saker och människor. Min enda lillebror, som jag älskar väldigt mycket men säger det till alldeles för sällan!

Katrine: Blev en riktig kompis på gymnasiet, där vi stundvis inte var kloka på många fläckar, ja ack så mycke kul vi har haft. Myntade mycket uttryck på den tiden som hänger kvar.. Blev riktiga brevkompisar under hennes Sjukgymnastutbildning i Umeå, och sen hon slutade plugga har jag mest följt henne via bloggen. Har lyckats få sig en väldigt söt flicka, med mycket fint mellannamn, samma som mig, Linnea.

Sandra: Hamnade på hennes blogg mest av en slump, när jag läste kommentarer hos Katrine. Perfectbynature.... blev nyfiken och började läsa och sen har det bara fortsatt. Har en mycket söt pojke med ett lite annorlunda namn. Alvin! Aldrig träffats IRL. Har däremot stött på hennes sambo när vi gick på gymnasiet. Alltså inte limmat på utan mött i korridorerna.  På Palmcarantzskolan.

Caroline: Samma där hamnade hos henne efter att ha läst kommentarerna hos Sandra. Ska snart få en flicka, som vad det verkar inte kommer behöva lida någon större klädbrist direkt. Har en jättesöt hund som heter Alice, som verkar va en riktig trasselsudd, Aldrig träffats IRL, känner dock igen hennes sambo, men vet inte vart ifrån. Han verkar bekant.

Carina: Gift med min sambos jaktgalne vän Christer. Känner henne sådär skapligt, träffas inte så ofta, men verkar vara en glad tjej. Har en superhemsk väg hem till sig, men bor jättefint!! Skriver om vardagen, sånt som e de roligaste att läsa. Brukar anlita min sambo som datasupport men jag tror att det bara blir värre när han har varit i farten.. haha!

Ja sen läser jag ju lite kändisbloggar på Hanky.se.  Både Linda Rosing, Let's Dance Tobbe å "Miss Inga" men dom kan man ju inte nominera, eftersom dom inte läser min blogg.
Är ständigt på jakt efter lite nya bloggar att läsa, men jag har inga riktigt NÄRA NÄRA vänner som bloggar vilket är synd.



Nu är jag iaf hos pappa, vi ska sova här i helgen. Lars ska jaga, själv ska jag jobba, men vill inte sova hemma själv när det festas så in i bomben i mitt hus. jag tar hellre resan till å från bräcke i helgen än att inte få sova alls. Jag är skitnödigt nervös inför att ha ansvar för hela Bräcke-Gällö hemsjukvårdsdelen, men jag har lite backup som jag kan ta till om det skulle behövas. Varje lugn stund är en underbar stund....

Nu vankas det faktiskt snart Doobidoo eller hur det nu stavas... hehehehehehehheJ!!!

Blocket.se

Jag har blivit beroende av Blocket.se. Jag har märkt att jag kanske kollar 10-20ggr/dag. Mest kollar jag villor/radhus, men det händer inte så mycket där. tyvärr! Kollar oxå en hel del på hem/inredning. Har nog inte gjort några fynd där än, eftersom det vi ringt på redan har varit sålt. Så även villor/radhus.. *FAn* Har upptäckt att man kan kolla taxeringsvärden på hus via lantmäteriet... det är kul!! nu har jag full koll på massor med hus i bräcke med omnejd. *hahaha*

Idag har jag dragits med jordens huvudvärk, vilket jag inte tycker är så värst roligt, men jag tror och hoppas att det ger sig i morron, jag ska ju som bekant iväg på massage då. Ska till Towert direkt efter å sen upp på jobbet. Vidare därifrån till Michaela förhoppningsvis och till sist till brorsan på Frösön! Ska passa på å handla när jag ändå åker till stan. Det går mycket mera kattmat nu sen Lemmy flyttade till oss... han e ju bara barnet men äter som en häst, fast han är mager som en skrika!

Snart är det IDOL *längta längta* Ska bli som vanligt, hur roligt som helst att se, men lika pinsamt antar jag oxå, det blir nog händerna framför ansiktet en hel del ikväll.

Undrar just när mina tradera grejer kommer, jag vann förresten budet på den där kroppsstrumpan *typ* haha, ska bli roligt å se när den kommer hur man ser ut. får nog lägga ut före och efterbild då kanske...

*Nä jag måste ta två alvedon innan  huvet sprängs...                          bajbaj

självklart

Ja självklart så var det så, när man tror att saken är biff... ja då är biffen redan stekt... Får veta definitivt på torsdag förhoppningsvis.

Ny kortisonkur för mig nu ett tag framöver
5st i 3 dar
4st i 3 dar
3st i 5 dar
2st i 5 dar
1st i 5 dar
1st varannan dag minst 10 dar....

Urk

Tradera

Har budat och vunnit dessa söta skor:

Såna man hade när man var liten... har ingen aning om jag kan ha dom, jag vart bara så kär i dom, själv hade jag svarta när jag var liten... 52kr

har även budat och vunnit det här:

Lite mixade grejer... vet inte om jag kommer använda allt, men de e roligt att handla såhär... 50kr

har även budat på en slimmare,... *hahaha* men det gör ingenting om jag inte vinner... den auktionen går ut runt 22 ikväll å jag tänker inte hårdbuda ... hehe

Men jag undrar om jag inte måste föra över lite pengar till sparkontot.. hade lite utgifter den här månaden... å jag har ju inte vant mig vid 3000kr mer i lön på kontot än... dock ska jag frisera mig å byta hårfärg snart å de lär ju kosta... tror det blir ungefär så här då:

men i en färg som är mera lik min normala, dvs mörkblond

över till swedbank....

bilstereon

Fungerar igen.... förhoppningsvis var den bara chockad av smällen den fick. för nu fungerar den igen.

Ringde å bokade massage på torsdag... där rök den sovmorgonen... kl 9 ska jag va på solliden! Får passa på att gå upp å hälsa på på jobbet samtidigt. Skulle dessutom vilja besöka min bror som flyttat ut  på frösön, så jag har en känsla av att det blir heldag på torsdag!

Nu är lunchen slut... ska iväg å ta lite prover nu... hejhej